Ο Βαρουφάκης, οι μπράβοι και η αλλαγή ατζέντας

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 11.03.23 ]

«Αλλάξτε την ατζέντα» είπε ο Σταν, ο Αμερικανός σύμβουλος επικοινωνίας του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη. Η εντολή σαφής: Γυρίστε αλλού τους προβολείς, μακριά από τα Τέμπη και τους 57 δολοφονημένους.

Άμ έπος αμ έργον. Μπράβοι της νύχτας παριστάνοντας τους «μπαχαλάκηδες» χτυπούν άγρια τον βουλευτή και επικεφαλής του κόμματος ΜεΡΑ Γ. Βαρουφάκη.

Η προπαγάνδα οργιάζει. Στόχος ο αποπροσανατολισμός από το έγκλημα των Τεμπών.

Και έχει δίκιο ο Βαρουφάκης όταν γράφει στο τουίτερ ότι «Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει.».

Όχι λοιπόν στον αποπροσανατολισμό. Αλλά το γεγονός ότι στην επιχείρηση αλλαγής ατζέντας επιστρατεύονται μπράβοι της νύχτας και ενδεχομένως η Greek Mafia, αυτό είναι ένα νέο χαρακτηριστικό που παραπέμπει στο παρακράτος της δεκαετίας του 1960…

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την επίθεση

Η κυβέρνηση έσπευσε αμέσως να εργαλειοποιήσει την επίθεση εναντίον του Γ. Βαρουφάκη κατηγορώντας το κίνημα της νεολαίας που εκφράζει την οργή της για το έγκλημα στα Τέμπη.

 Ο υπουργός Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, προσπάθησε να συνδέσει την οργή των νέων για το έγκλημα στα Τέμπη με την επίθεση στον Γραμματέα του ΜεΡΑ25.

Ενώ λοιπόν ο Γ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι την επίθεση έκαναν «μπράβοι της νύχτας», ο Α. Σκέρτσος διαφοροποιήθηκε και αναφέρθηκε εμμέσως σε νέους που χρησιμοποιούν την "πολιτική βία" για να διαδηλώσουν το θυμό τους στους δρόμους για τους 57 δολοφονημένους στα Τέμπη. 

Αυτό δεν είναι μόνο αποπροσανατολισμός, είναι και αισχρή συκοφαντία του αυθόρμητου κινήματος.