Ο ακροδεξιός λόγος του συνηγόρου του βιαστή

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 14.07.22 ]

Σοκ. Ενώ προφυλακίστηκε γιατί κρίθηκε επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκλημάτων, αφού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το εφετείο!
Με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε, κομπορρημονεί ο συνήγορος του βιαστή, προσπαθώντας να ανακατευθύνει τον συνειρμό της κοινής γνώμης από τις φιλίες του καταδικασθέντα με τον κύκλο της τωρινής κυβέρνησης.
Ο συνήγορος είπε ακόμα ότι «η τακτική δικαιοσύνη αθώωσε» τον βιαστή και τον καταδίκασε «ένα μέρος των ενόρκων». Ψέμα! Αλλά είναι ίσως η πρώτη φορά που έχουμε κριτική μιας δικαστικής απόφασης, βασισμένη στην αμφισβήτηση του ίδιου του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας!
Αλλά περισσότερο κι από τα παραπάνω, ο συνήγορος εξέφρασε στο δικαστήριο απόψεις που υποστηρίζουν οι τραμπιστές στις ΗΠΑ και οι ορμπανιστές στην Ευρώπη σχετικά με την αποκαλούμενη από τους ίδιους «ιδεολογία του φύλου».
«Είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο», έλεγε στη δικαστική αίθουσα ο συνήγορος του βιαστή.
Ένα χρόνο πριν, ο ίδιος συνήγορος μιλούσε για «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους», για «φυσιολογικές οικογένειες» και «φυσιολογικά παιδιά». Είναι ο ίδιος που ως συνήγορος του δολοφόνου Κορκονέα είπε για το θύμα, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και τους φίλους του: Αυτά «δεν είναι σαν τα δικά μας και τα δικά σας» παιδιά, αλλά παιδιά ικανά να διαπράξουν ανθρωποκτονία!
Το ιδεολογικό πλαίσιο και ο τρόπος σκέψης του συνηγόρου του βιαστή είναι προδήλως ομοφοβικός και βασίζεται στις ουσιοκρατικές φιλοσοφίες που νομιμοποιούν την αναπαραγωγή ενός συστήματος που αποκλείει τον άλλον με βίαιο τρόπο, καθώς αποδίδει σε κάποιους ανθρώπους -με βάση ένα αυθαίρετο κριτήριο- το στάτους του «φυσιολογικού» και σε άλλους το χαρακτηρισμό του "μη φυσιολογικού", του «αποκλίνοντος». Οι άνθρωποι στην ιδεολογία αυτή διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που αναγνωρίζονται ως «πραγματικά» ανθρώπινα υποκείμενα («φυσιολογικά» κατά τον συνήγορο), και άρα άξια να είναι ισότιμα μέλη της πολιτικής κοινότητας, και σε αυτά που θεωρούνται "μη φυσιολογικά", που «διεκδικούν να αναγνωριστούν ως τρίτο φύλο», δηλαδή να ενταχθούν ως τέτοια στην πολιτική κοινότητα! Άρα, μέχρι να συμβεί αυτό, ο ομοφυλόφιλος είναι homo sacer, χωρίς δικαιώματα και νομική προστασία.
Οι δηλώσεις και γενικά ο λόγος του συνηγόρου του βιαστή εκφεύγει της νομικής διαδικασίας και αποκτά πολιτική και ιδεολογική διάσταση. Γι' αυτό είναι θέμα δημοκρατίας η απαξίωσή του...