Ξυλοδαρμός αρχαιολόγου από τη μαφία της Μυκόνου

[ ARTI news / Ελλάδα / 17.03.23 ]

Ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, Μανώλης Ψαρρός, δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση στη Μύκονο το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Τα ελληνικά ΜΜΕ δεν ανέδειξαν την είδηση παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Ψαρρού. Σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα ο Ψαρρός έγινε στόχος κατασκευαστών ακινήτων στη Μύκονο γιατί ανακάλυψε ότι είχαν παραβιάσει τη νομοθεσία που αφορά την προστασία ιστορικών τοποθεσιών.

Η επίθεση της μυκονιάτικης μαφίας μου θύμισε παλιότερο δημοσίευμα για τη «διαπλοκή» κυβέρνησης και μαφίας.

Γράφαμε τότε στο artinews.gr (28.06.22)

«…Διαβάζω στο πρωτοσέλιδο άρθρο του διευθυντή της Εστίας(28.6.2022) ότι

«Το καλοκαίρι του 2019 αλλοδαποί έκλεψαν το πορτοφόλι γόνου σημαντικού πολιτικού της πατρίδας μας, ενώ αυτός διασκέδαζε σε γνωστό μπαρ της Μυκόνου. Στενός συνεργάτης του πολιτικού, ο οποίος γνώριζε άριστα πως και από ποιους διοικείται το διάσημο νησί των Κυκλάδων, απέφυγε να ενημερώσει την αστυνομία, για να αποφύγει το σκάνδαλο και μέσω άλλων καναλιών επικοινωνίας έστειλε τελεσίγραφο προς τους επικεφαλής των τριών ξένων μαφιών, που λυμαίνονταν το νησί, να έχει επιστραφεί το πορτοφόλι μέχρι το βράδυ της επόμενης ημέρας. Αλλιώς θα είχαν συνέπειες… Ακούγοντας τα μέλη της μαφίας από ποιον είχαν κλέψει… έσπευσαν να το επιστρέψουν και να ζητήσουν και συγγνώμη…»!

Σχόλιο: Ο συνεργάτης του σημαντικού πολιτικού δεν απευθύνεται στην αστυνομία, αλλά στην μαφία! Τους απειλεί, πως θα υποστούν συνέπειες αν δεν επιστρέψουν το πορτοφόλι! Αν το επιστρέψουν "όλα καλά"! Η μαφία ζητάει συγγνώμη! Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι υπάρχει επικοινωνία και διασύνδεση των θεσμών και των μαφιών!»

Τα σχόλια δικά σας!