Να σωθούν όλοι οι Σαϊντού

[ ARTI news / Ελλάδα / 29.03.22 ]

Να δοθεί άσυλο στον Σαϊντού Καμαρά.

Να δοθεί άσυλο σε όλα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Μπροστά στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιδρά επικοινωνιακά, εμφανιζόμενη στο πλευρό του Σαϊντού με τον οποίο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου.

Αν θέλει η κυβέρνηση να βοηθήσει πραγματικά τον Σαϊντού και όλα τα προσφυγόπουλα σαν τον Σαϊντού, να αφήσει τα επικοινωνιακά παιγνίδια και να επαναφέρει τη διάταξη που κατάργησε το 2021 και η οποία παρέχει τη δυνατότητα παραμονής στη χώρα για ανθρωπιστικούς λόγους. Η κατάργηση της διάταξης αυτής στερεί από τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες το δικαίωμα να ζήσουν και να σπουδάσουν στην Ελλάδα και μετά την ενηλικίωσή τους. 

Οι νόμοι τους οποίους επικαλείται συνεχώς ο ανεκδιήγητος υπουργός αντιμεταναστευτικής πολιτικής Ν. Μηταράκης δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά θεσπίζονται από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Να επαναφέρουν, λοιπόν, την διάταξη που κατάργησαν και η οποία έχει σαν αποτέλεσμα ο Σαϊντού και όλα τα προσφυγόπουλα σαν τον Σαϊντού, να απελαύνονται και να στέλνονται πίσω στην κόλαση απ’ όπου διέφυγαν.