Να σηκώσει το χέρι

[ Γιάννης Κ. Λάμπρης / Ελλάδα / 08.04.21 ]

Όποιος πιστεύει ότι ο  Φουρθιώτης είναι μεμονωμένο περιστατικό, να σηκώσει το χέρι του. 

Όποιος πιστεύει ότι, ο διορισμός του «άριστου»  μεγαλοσεκιουριτά  Π. Κοντολέοντος,  ως Διοικητή στην ΕΥΠ, χωρίς να έχει τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα, με αλλαγή του νόμου για να τα έχει, είναι μεμονωμένο περιστατικό, να σηκώσει το χέρι. 

 Όποιος πιστεύει ότι, ο διορισμός του «άριστου»  Α. Διαματάρη,  ως  Υφυπουργού,  χωρίς πτυχία και με ψεύτικα στοιχεία στο βιογραφικό του, είναι μεμονωμένο περιστατικό, να σηκώσει το χέρι. 

 Όποιος πιστεύει ότι, ο διορισμός του «άριστου» ογδοντάχρονου  συνταξιούχου γυμνασιάρχη  Κ. Πατέρα,  ως Διοικητή στο Νοσοκομείο Καρδίτσας,  γιατί του το ‘χε τάξει προεκλογικά ο Μητσοτάκης,  είναι μεμονωμένο περιστατικό, να σηκώσει το χέρι. 

 Όποιος πιστεύει ότι,  ο διορισμός από τη  Μενδώνη  άλλου «άριστου», του Λιγνάδη, ως Διευθυντή στο Εθνικό  Θέατρο,  μετά από κατάργηση της διαδικασίας κρίσεων που ίσχυε, είναι μεμονωμένο περιστατικό, να σηκώσει το χέρι. 

Όποιος πιστεύει ότι, η ξεφτίλα με τα γνωστά στο πανελλήνιο ως «σκόιλ ελικίκου»,  εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματιών, είναι μεμονωμένο περιστατικό,  να σηκώσει το χέρι. 

 Όποιος πιστεύει ότι, η επιχορήγηση  ΜΜΕ με τη «λίστα Πέτσα», με αδιαφανή, κομματικά και μόνο  κριτήρια (μέσα κι ο Φουρθιώτης για δυο κενές  ιστοσελίδες του), είναι μεμονωμένο περιστατικό, να σηκώσει το χέρι. 

 Όποιος πιστεύει  ότι,  η  απόκρυψη  επί   ένα  χρόνο  της σύμβασης της  Κεραμέως με την Cisko  για την τηλεκπαίδευση έγινε χωρίς λόγο και είναι μεμονωμένο περιστατικό,  να σηκώσει το χέρι . 

Όποιος πιστεύει ότι,  οι απευθείας αναθέσεις της  Σ. Νικολάου για προμήθειες υλικών (επτά αναθέσεις, σε  πέντε μέρες, πάνω από 1.000.000 ευρώ), είναι  μεμονωμένα  περιστατικά,  να σηκώσει το χέρι. 

Όποιος πιστεύει ότι,  οι γκλομπιές στη Νέα Σμύρνη και όχι μόνον, είναι μεμονωμένα περιστατικά,  να σηκώσει το χέρι.

 Όποιος πιστεύει ότι, οι εκτός σειράς και δικαιώματος εμβολιασμοί υπουργών, στελεχών, δημοτικών συμβούλων, άλλων παρατρεχάμενων της Νέας Δημοκρατίας (λέγεται και του Γκρούεζα), είναι  μεμονωμένα περιστατικά,  να σηκώσει το χέρι του. 

Όποιος πιστεύει ότι, οι ομολογημένες - εξ ανάγκης γιατί βγήκαν  στη φόρα - αστοχίες των «αρίστων», δεν έχουν  από πίσω τους ένα σωρό άλλες που δεν ανακαλύφθηκαν, αλλά είναι μεμονωμένα περιστατικά, να σηκώσει το χέρι. 

Όποιος πιστεύει  ότι οι «άριστοι» που μας κυβερνάνε μας περνάνε για ηλίθιους, να σηκώσει και τα δυο του χέρια.

Και να τους φασκελώσει.

Για αρχή και βλέπουμε. 

Γιατί τα περισσότερα από τα γνωστά και άγνωστα «μεμονωμένα περιστατικά», στοίχισαν  χρήματα.

Χρήματα που έδωσαν οι «άριστοι»  με ονοματεπώνυμο, από τις τσέπες μας.

Όχι από τις δικές τους.

Και όλα ανεξαίρετα στοίχισαν στη Δημοκρατία.