Νέα επίθεση φασιστών εναντίον μεταναστών

[ ARTI news / Ελλάδα / 29.10.21 ]

Νέα φασιστική επίθεση εναντίον μεταναστών από το Πακιστάν, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 27 Οκτώβρη, στην πλατεία Αγίας Σωτήρας, επί της Θηβών, στην Παλιά Κοκκινιά. 

Τάγμα εφόδου 15 φασιστοειδών που γυρνούσαν επί ώρες στην περιοχή με μοτοσυκλέτες, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν έναν Πακιστανό εργάτη στο κεφάλι με μπουκάλι ενώ εισέβαλαν σε σπίτι άλλων σπάζοντας την πόρτα. 

Τον τραυματία παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ οι άλλοι δύο Πακιστανοί, γλύτωσαν αφού κατάφεραν να κρυφτούν στην ταράτσα. 

Καταγγελία του ΚΚΕ 

Το νέο περιστατικό, καθώς αντίστοιχες επιθέσεις θρασύδειλων φασιστοειδών έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες και στην περιοχή του Ρέντη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία του Πειραιά να αντιπαλέψουν το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά μέσα από την οργανωμένη πάλη των σωματείων τους και των μαζικών φορέων. Να μπουν εμπόδιο απέναντι σε κάθε προσπάθεια φασιστοειδών να επιτεθούν σε μετανάστες και πρόσφυγες, στους κατατρεγμένους του πολέμου και της αδικίας. Να τους απομονώσουν και να τους πετάξουν έξω από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.

«Υπεύθυνοι για τα βάσανά του λαού και της νεολαίας, δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι εργάτες άλλης εθνικότητας και θρησκείας. Υπεύθυνοι για όσα ζούμε, για την εκμετάλλευση και την αδικία, είναι η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που υπηρετεί τα .

Πληροφορίες 902.gr