Καρδιολόγος στην Κω: «Έχω φθάσει στα όριά μου…»

[ ARTI news / Ελλάδα / 24.06.23 ]

Την απόγνωσή του για τους εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας στους οποίους υποβάλλεται εκφράζει ο μοναδικός καρδιολόγος του «Ιπποκρατείου» στην Κω, Τσετίν Μάντατζη, που από το πρωί βρίσκεται σε διαμαρτυρία στον αύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Ο γιατρός, θύμα μαζί με τους ασθενείς της τραγικής υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας, κρατάει πλακάτ που γράφει «ΕΧΩ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ», δηλώνοντας την αδυναμία του να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του λόγω πληθώρας περιστατικών.

Παράλληλα, το νοσοκομείο παραμένει χωρίς γιατρούς εδώ και ενάμιση χρόνο, μετά την παραίτηση Διευθυντή και επιμελήτριας και το πρόβλημα προσπαθεί να το αντιμετωπίσει το Υπουργείο Υγείας με αποσπάσεις ιατρών από άλλα Νοσοκομεία.

Παράλληλα, η έλλειψη παιδιάτρου εντείνει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Ιδρύματος σε βασικές ιατρικές ειδικότητες και αυξάνει τις διακομιδές.

Να σημειωθεί ότι άλλη μια αεροδιακομιδή παιδιού με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιήθηκε από Κω σε Νοσοκομείο της Αττικής και μόλις πριν από λίγη ώρα διακομίστηκε τουρίστας με οίδημα εγκεφάλου στο Νοσοκομείο Ρόδου.

Θυμίζουμε ότι γυναίκα στην Κω πέθανε σε καρότσα φορτηγού γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Η κατάσταση στο ΕΣΥ σε όλη την Ελλάδα είναι τραγική. Όλα τα νοσοκομεία είναι σε καθεστώς κατάρρευσης των λειτουργειών τους…