Ηλίας Γκιώνης: Και αστυνομικοί στο κύκλωμα

[ ARTI news / Ελλάδα / 21.01.22 ]

Ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημοσιοποίηση της καταγγελίας της 24χρονης Γεωργίας για τον βιασμό της καταγγέλει ότι δέχεται απειλές.

Ο Ηλίας Γκιώνης μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως του στέλνουν απειλητικά μηνύματα, όπως  «τι νούμερο τσιμέντο φοράς στα πόδια» και ότι «αρχίζω να μοιάζω με τον Γιώργο Καραϊβάζ».

Αναφορικά με το κύκλωμα είπε πως έχει στοιχεία από πηγές του ότι δρα πολλά χρόνια και εμπλέκεται σε εμπορία ανθρώπων, τζόγο, ναρκωτικά, όπλα ακόμη και πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους.

«Αυτό το κύκλωμα υπάρχει πολλά χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο και σε άλλες χώρες και εμπλέκεται σε υποθέσεις από τζόγο, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά, διακίνηση όπλων μέχρι και διακίνηση υλικού σε πορνογραφικά σάιτ με ανηλίκους. Αυτές τις καταγγελίες τις έχω από τον κόσμο και την τοπική κοινωνία. Τις εξακριβώνω με στοιχεία και δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε τις επόμενες ημέρες» ανέφερε συγκεκριμένα. «Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι ένα τεράστιο κύκλωμα που υπάρχει χρόνια στη χώρα μας» σημείωσε.

Μάλιστα σημείωσε ότι δεν εμπιστεύεται ούτε τις ελληνικές ούτε τις κυπριακές αρχές, σημειώνοντας πως «οι πηγές μου λένε ότι μέσα στο κύκλωμα εμπλέκεται και η αστυνομία, σε κάθε πόλη που υπάρχει το κύκλωμα υπάρχει και ένας από την αστυνομία που βοηθάει».

«Η τοπική κοινωνία κάθε πόλης μιλάει, η φωτιά είναι δυνατή και πιστεύω ότι αυτή η φωτιά θα κάψει ό,τι υπάρχει εδώ και χρόνια» είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι «θα συνεργαστώ με τους ακτιβιστές της Κύπρου για να ξετυλίξουμε το κουβάρι».