Η τραγωδία στην Άρτα και οι υπεύθυνοι

[ Δέσποινα Σπανούδη / Ελλάδα / 03.01.22 ]

Άλλος ένας αλληλοσκοτωμός κυνηγών στην Άρτα. Αντί για αγριογούρουνο σκότωσε τον 33χρονο θείο του και μετά αυτοπυροβολήθηκε ένα δεκαεξάχρονο παιδί. Το έπαιρναν από μικρό σε αυτή την αιματηρή διασκέδαση, του έδωσαν όπλο και δεν υπολόγισαν ούτε αν ήξερε να μη σκοτώνει ανθρώπους ούτε αν μπορούσε να διαχειριστεί μια τραγική κατάληξη. Τι έφταιξε το παιδί και του φόρτωσαν οι γονείς του αυτή τη φρίκη;

Μέχρι πότε θα κυκλοφορούν όπλα σε χέρια ανεύθυνων κυνηγών που οπλίζουν ανήλικους, και εθίζονται στη χρήση βίας;

Μέχρι πότε θα δεχόμαστε να θεωρείται διασκέδαση ο βασανισμός κυνηγόσκυλων, ο βασανιστικός θάνατος άγριων ζώων, η εξόντωση της άγριας ζωής;

Κάθε φορά που βλέπω αυτό το θέαμα - και είναι δυστυχώς πολύ συχνό, φαντάζομαι ότι κάποιοι κλείνουν σε ένα παρόμοιο κουτί τον κυνηγό, τον ταξιδεύουν για δύο τρεις ώρες έτσι ακίνητο, μέσα στο κρύο ή τη ζέστη, χωρίς να γνωρίζει που τον πάνε και το θα του συμβεί και μετά τον ρωτάνε πως ένοιωσε.

Για τον πόνο που προκαλούν στα αγριογούρουνα δεν μπορώ να φανταστώ τίποτε. Αλλά να που μερικές φορές η ζωή ξεπερνά τη φαντασία σε τραγικότητα.

Εύχομαι το παιδί να γλιτώσει και οι κυνηγοί να αφοπλιστούν. Υπάρχουν πάρα πολλά να κάνουν στη φύση εκτός από το να σκοτώνουν και να σκοτώνονται.