Η Μόρια της ντροπής

[ ARTI news / Ελλάδα / 20.10.18 ]

Με αχαρακτήριστες εκφράσεις ένας αστυνομικός επιτέθηκε φραστικά σε μια ηλικιωμένη μετανάστρια. Το περιστατικό σημειώθηκε στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στη Μόρια και καταγράφηκε σε βίντεο. «Άι γ@μήσου! Σκατόγρια!» ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων ο αστυνομικός, ενώ άλλοι τρεις τον παρακολουθούν. Ήδη ανακοινώθηκε ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ., και τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο πρωταγωνιστής της λεκτικής επίθεσης. Το βίντεο είναι από ντοκιμαντέρ της ιταλικής τηλεόρασης - Ανακοίνωση και από το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το βίντεο έκανε από την Παρασκευή τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας οργή. Ένας αστυνομικός μέσα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια εμφανίζεται να επιτίθεται με αχαρακτήριστες εκφράσεις σε μια ηλικιωμένη πρόσφυγα.

«Άι γ@μήσου! Σκατόγρια»

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα περίμενε στην ουρά για το συσσίτιο αλλά το φαγητό τελείωσε πριν προλάβει να πάρει. Ο αστυνομικός φαίνεται να βρίζει χυδαία την γιαγιά, της οποίας μάλιστα πετάει μακριά και τη μαγκούρα στο οποίο η άτυχη ηλικιωμένη στηρζόταν.

«Άι γ@μήσου! Άι γ@μήσου! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα σου το βάλω στον κ@λο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!” ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων το «όργανο της τάξης».

Δίπλα του άλλοι ένστολοι δεν αντιδρούν. Το σοκαριστικό απόσπασμα είναι από ντοκιμαντέρ της ιταλικής τηλεόρασης που θα προβληθεί σήμερα στη RAI2.

Σε διαθεσιμότητα

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι θα διεξαχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό ενώ ο συγκεκριμένος αστυνομικός τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.