Η μισή μου καρδιά στο Κίεβο βρίσκεται

[ Δέσποινα Σπανούδη / Ελλάδα / 24.02.22 ]

Δεν έχουμε φαντάζομαι καμία αμφιβολία ότι ο Πούτιν είναι ένας στυγνός τύραννος. Ταυτόχρονα όμως δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι παρά ένας μηχανισμός αίματος και θανάτου με μοναδικό λόγο ύπαρξης την επιβολή των συμφερόντων των ΗΠΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους στον πλανήτη.

Δεν είμαστε αμοιβάδες όσο και αν προσπαθούν να μας κάνουν πολτό το μυαλό. Θυμόμαστε τι έγινε στην διχοτόμηση της Κύπρου, στην αιματηρή διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, στις επεμβάσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Συρία. Θυμόμαστε πως κατασκεύασαν ένα ολόκληρο κράτος το Ισραήλ, το εξόπλισαν και το άφησαν να εξοντώνει τους μαρτυρικούς Παλαιστίνιους.

Ξέρουμε όλοι ότι δεν υπάρχει ηθική σε κανένα πόλεμο, σε καμία σύγκρουση.

Υπάρχουν μόνο αιτίες και συνέπειες. Και αυτή τη στιγμή, για αυτό που συμβαίνει η βασική αιτία είναι η συνεχιζόμενη επέκταση του ΝΑΤΟ γύρω από τη Ρωσία. Και η Ρωσία απαντά ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Δεν υπάρχουν ασφαλείς προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Τις συνέπειες όμως μπορούμε να τις προβλέψουμε με μεγάλη ακρίβεια. Και για τους άμεσα εμπλεκόμενους που τους βλέπουμε να τρέχουν σε καταφύγια και για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής και για τον κόσμο ολόκληρο. Κάποιοι θα βγουν πολύ κερδισμένοι και οι πολλοί απίστευτα χαμένοι όσο θα εξελίσσεται αυτή η σύγκρουση.

Και εμείς, μια ήδη γονατισμένη χώρα έχουμε πολλά να χάσουμε.

Ετούτη την ώρα της εισβολής, η μισή μου καρδιά στο Κίεβο βρίσκεται. Με τον κόσμο που υφίσταται συνέπειες, από παιχνίδια κόστους-οφέλους.

Μόνοι ελπίδα να υπάρξουν μεγάλα φιλειρηνικά κινήματα σε Ρωσία, Ουκρανία, Ευρώπη. Αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε.