Η Γκάγκα δεν ήξερε για τα ΜΑΤ στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

[ ARTI news / Ελλάδα / 17.01.22 ]

Τα ΜΑΤ που είχαν κλείσει τη διασταύρωση Πλακεντίας - Β. Γεωργίου -Ιπποκράτους έλεγαν σε γονείς που πήγαιναν με τα παιδιά τους στο #ΠαιδωνΠεντελης το εξής ψέμα: «μην ανεβαίνετε, έχει συγκέντρωση ο Ρουβίκωνας».

Πιο σοβαρό κι από το ψέμα αυτό ήταν η σημερινή δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, η οποία είπε το πρωί στο OPEN: «Δεν έχω ιδέα, δεν έχω καμία σχέση με τα ΜΑΤ στο Παίδων Πεντέλης»!

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, οι εργαζόμενοι του παιδιατρικού νοσοκομείου Πεντέλης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ζητώντας να μην κλείσει η εφημερία του νοσοκομείου με την κυβέρνηση να στέλνει ΜΑΤ για να εμποδίσει την είσοδο γονέων και προσωπικού.

Με ανοιχτή επιστολή στους γονείς οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης δηλώνουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να βγει το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα από το πρόγραμμα εφημεριών:

«…το κόστος είναι εξαιρετικά σοβαρό για σας και τις οικογένειές σας καθότι πλέον για ένα ατύχημα, μία σοβαρή σωματική νόσο, μια υποτροπή , μια επείγουσα ψυχική δυσκολία, δεν θα είμαστε διαθέσιμοι σε 24ωρη βάση, τις ημέρες που χρόνια τώρα είχατε συνηθίσει. Λυπούμαστε εξαιρετικά για την εξέλιξη αυτή, καθ’ ότι αυτό δεν αποτελεί καθόλου την δική μας επιθυμία» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης οι οποίοι κλείνουν την επιστολή τους ως εξής:

«Η προαπαιτούμενη συζήτηση με τους λειτουργούς του χώρου ( Γιατρούς, Νοσηλευτές και Διοικητικούς) πριν εφαρμοσθεί ένα μέτρο για ένα Νοσοκομείο, είναι μια πράξη πολιτισμού. Διαφορετικά είναι μια πράξη βαρβαρότητας».