Η αντίδραση στο σύνθημα «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 18.07.24 ]

Το εβραϊκό συμβούλιο ενοχλήθηκε από το «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» στην Επίδαυρο.

Αύριο, Παρασκευή 19 Ιουλίου, η πρέσβειρα Deborah Lipstadt, Ειδική Απεσταλμένη των ΗΠΑ για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού,
«θα παρουσιάσει τις Παγκόσμιες Κατευθυντήριες Γραμμές για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού»

Αναμένουμε να «απαγορευθούν» προφορικά ή γραπτά μηνύματα όπως το «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ», και το «όχι στη Γενοκτονία των Παλαιστινίων».

Γι’ αυτό, μαζί με τον Owen Jones θα πούμε: Αν είσαι πιο πολύ θυμωμένος για ένα σύνθημα στην Επίδαυρο, ή για λίγη κόκκινη μπογιά στους δρόμους από τη σφαγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων μικρών παιδιών, τότε πρέπει να ελέγξεις το κεφάλι σου.

Θα θυμίσουμε και πάλι τον Πρίμο Λέβι. «…Αυτός που προσέφερε το αίμα του για τους πληγωμένους ισραηλινούς του πολέμου των έξι ημερών, το 1967, καταδικάζει (σ.σ. καταδίκαζε) τώρα με κατηγορηματικό τρόπο την εισβολή των ομοεθνών του στον Λίβανο. Η ρομαντική εικόνα, που τροφοδοτούνταν από τους σοσιαλιστές Εβραίους του 19ου αιώνα, για το κράτος του Ισραήλ έχει διαψευστεί πλήρως. Η δισχιλιετής οδύσσεια των Εβραίων -μαρτύρων αντί για τη «χώρα της επαγγελίας» κατέληξε κατά ειρωνικό τρόπο σε μία άτεγκτη πολεμική μηχανή.» ( Artinews.gr Ελλάδα / 11.04.20)