Επιμένουν ξενοφοβικά

[ ARTI news / Ελλάδα / 14.04.20 ]

Παρά τη διάψευση του υπουργού Μετανάστευσης, εφημερίδες της Δεξιάς επιμένουν ξενοφοβικά και γράφουν και σήμερα τα περί «βιολογικού πολέμου» από τον Ερντογάν.

Πιο συγκρατημένα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» γράφει ότι «Σκηνικό νέου Έβρου στα νησιά επιχειρεί η Τουρκία». Πιο ακραία η «ΕΣΤΙΑ» γράφει για «…παράνομους εισβολείς, κάποιοι (πόσοι άραγε;) από τους οποίους θα φέρνουν και τον φονικό κορωνοϊό… τον ιό που η Τουρκία μετατρέπει σε βιολογικό όπλο»! Μαζί και το «Μακελειό» που γράφει ότι «Επιβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ τον ‘θαλάσσιο Έβρο’- ένοπλη τουρκική απόβαση στα νησιά και λαθραίους με κορωνοϊό»!

Προετοιμάζεται, λοιπόν, πογκρόμ εναντίον όλων αδιακρίτως των προσφύγων και των μεταναστών με  πρόσχημα ότι είναι άγνωστο «ποιοι και πόσοι» θα «φέρνουν τον φονικό ιό». Άρα, όλοι –ακόμα και τα νήπια- θα αντιμετωπίζονται ως επικίνδυνα «όπλα βιολογικού πολέμου» της Τουρκίας! Μάλιστα, οποιαδήποτε επίθεση εναντίον προσφύγων και μεταναστών θα κρίνεται θεμιτή (ακόμα και η δολοφονία τους), ως γενόμενη από θέση άμυνας! Ο Homo Sacer, ο απογυμνωμένος από κάθε δικαίωμα άνθρωπος, που ο καθένας μπορεί να τον σκοτώσει χωρίς ποινικές συνέπειες, είναι εδώ. Το έκαναν οι αρχαίοι Ρωμαίοι σε κάποιους δούλους, το έκαναν οι ναζί στους Εβραίους, τους Ρομά, τους Κομμουνιστές, τους ομοφυλόφιλους, το κάνουν οι σημερινοί νεοναζί σε βάρος των προσφύγων και των μεταναστών…