«ΔΙΚΕΟΣΗΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ»

[ ARTI news / Ελλάδα / 17.12.21 ]

«Ωμή επίδειξη δύναμης» ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» (17.12.2021). «Δεκάδες νεαροί εμφανίζονται να πυροβολούν κατά ριπάς στον αέρα σε βίντεο από την περιοχή του Ζεφυρίου, που οι ίδιοι ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεωρείται ότι πρόκειται για μήνυμα επίδειξις ισχύος προς τα μέλη αντίπαλων ομάδων στην περιοχή των Άνω Λιοσίων». Η εφημερίδα δεν δημοσίευσε στην ίδια θέση το φρικτό θάνατο της μικρής Όλγας, ούτε του Νίκου Σαμπάνη, μήτε το θάνατο δύο παιδιών 12 και 13 χρόνων στην ίδια περιοχή, στο Ζεφύρι. Είναι θέμα ιεράρχησης. Το βασικό πρόβλημα για την δεξιά εφημερίδα δεν είναι η φτώχια, ο αναλφαβητισμός και ο ρατσισμός, αλλά οι συμμορίες στα γκέτο της ντροπής, των περιοχών που καλύφτηκαν με μουσαμά για να μη φαίνονται στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, των «σκουπιδιών» της δυτικής Αττικής που κρύβονται κάτω από το χαλί, όπως και τα πραγματικά σκουπίδια κάτω από το χώμα στη διπλανή χωματερή.

Το δημοσίευμα θα ενισχυθεί από τα άλλα μίντια και τους συνήθεις σχολιαστές (Τζήμερους και Γεωργιάδηδες) για να εμπεδωθεί το στερεότυπο  ότι οι Ρομά είναι οιονεί εγκληματίες. Ότι ο δολοφονημένος 18χρονος Ρομά, Νίκος Σαμπάνης, καλώς πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς!

Είναι όμως όλοι οι Ρομά εγκληματίες, επειδή ένας Ρομά εγκλημάτησε; Όχι ασφαλώς. Ούτε, αντίστοιχα, όλοι οι δεξιοί είναι παιδεραστές, επειδή ένας δεξιός είναι παιδεραστής. Αυτού του είδους οι γενικεύσεις εκτρέφουν τα στερεότυπα και το φασισμό. Η δεξιά, πάντως, χρειάζεται το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία καθώς είναι τα ιδεολογικά της όπλα. Προπάντων χρειάζεται το φόβο. Γι’ αυτό οι πολιτικοί της εκπρόσωποι και οι μιντιακοί προπαγανδιστές της είναι οι μεγαλύτεροι διασπορείς του φόβου και της συνωμοσιολογίας, αυτοί που δημιουργούν τον «εχθρό της ημέρας» προκειμένου να δικαιολογήσουν την αποτυχία της ιδεοληπτικής τους πολιτικής και του συστήματος που εκπροσωπούν. Είναι οι ίδιοι που εκτρέφουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό των νοικοκυραίων, αυτοί που ενισχύουν την άποψη πως υπεύθυνοι για το κάθε τι είναι οι... Άλλοι.

Πριν λίγο καιρό υποστήριζαν ότι το έγκλημα είχε ως έδρα του το «κράτος των Εξαρχείων». Τώρα διακηρύσσουν πως «Ο εφιάλτης ξεχύνεται από τα τσαντήρια» των Ρομά και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων! Πάντα βρίσκουν έναν "εχθρό", τον οποίο παρουσιάζουν ως "εχθρό" της κοινωνίας. Μόνο που ο "εχθρός" είναι πάντα ένα από τα θύματά τους. Έτσι δημιουργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κοινωνικό εμφύλιο, στου οποίου τον κουρνιαχτό κρύβονται οι "από πάνω", οι πραγματικοί υπεύθυνοι...  

Για τον κοινωνικό και τον φυσικό αποκλεισμό, που υποχρεώνει μια ολόκληρη φυλή Ελλήνων να επιδιώκει να επιβιώσει όπως μπορεί, δεν μιλά κανείς. Ότι σ' αυτό το περιβάλλον στρατολογούν οι κάθε λογής μαφίες, δεν μιλάει κανείς. Για τα μικρά παιδιά που έχουν ως μοναδική εγκύκλιο παιδεία τους την παραβατικότητα, κανείς δεν λέει τίποτα, ούτε για τα σύγχρονα γκέτο της ντροπής. Μόνο δείχνουν τους εκ γενετής «εγκληματίες» σύμφωνα με τη συλλογιστική του φασίστα εγκληματολόγου Λομπρόζο.

Για όλα τα δεινά φταίνε οι... γύφτοι. Το σύνθημα για το πογκρόμ έχει δοθεί...

Γι’ αυτό το συγκλονιστικό αίτημα των Ρομά στο Πολυτεχνείο: «ΔΙΚΕΟΣΗΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΚΟ», είναι αίτημα μιας ολόκληρης φυλής: «ΔΙΚΕΟΣΗΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ».

*Η φωτογραφία είναι αρχείου από "ανθρώπους-σκουπίδια" άλλης χώρας