Διαμαρτυρία για τη θανάτωση φυλακισμένου άγριου ζώου

[ Δέσποινα Σπανούδη / Ελλάδα / 26.06.22 ]

Ενημέρωση: Διαμαρτυρία έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, σήμερα, 5.30- 7.30, οργανώνουν φιλοζωικές.

Άλλη μια θανάτωση φυλακισμένου άγριου ζώου από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο που εμπορεύεται τη δυστυχία των ζώων και κερδίζει από την άγνοια των ανθρώπων.

Έχω κάνει και εγώ το ατόπημα να πάω τα παιδιά μου εκεί πριν από αρκετά χρόνια και το μετάνιωσα οικτρά. Εμπορευματοποίηση και μιζέρια, μια άσχημη φυλακή.

Εκτελέστηκε ένας χιμπατζής που έκανε το τεράστιο έγκλημα να προσπαθήσει να το σκάσει από τη φυλακή.

Μην πηγαίνετε τα παιδιά σας, μην τους πληρώνετε για να συνεχίσουν να βασανίζουν ζώα, μην αναπαράγετε στα παιδιά την άποψη ότι τα ζώα είναι πράγματα που χρησιμοποιούμε και όχι συναισθανόμενα όντα που σεβόμαστε.

Από Kwnstantina Lyrou

Έλεος πια.

Ανακοίνωση από το αττικό ζωολογικό πάρκο για την θανάτωση ενός χιμπατζή.

"Εξουδετερώθηκε" δηλαδή δολοφονήθηκε ένα ζώο που θα έπρεπε να ζει ελεύθερο γιατί έτσι λέει το πρωτόκολλο.

Αιτία σύμφωνα με το Παρκο ήταν ότι το ζώο έφυγε από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής του.

Στην λιτή και χωρίς πολλές λεπτομέρειες ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, δεν διευκρινίζεται το πώς έφυγε το ζώο και ξέφυγε από το κλουβί του και σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε εν ώρα λειτουργίας του πάρκου και ενώ βρίσκονταν εκεί επισκέπτες".

Η ειδεχθής πράξη της εκτέλεσης του ζώου αυτού είναι μια ακόμη αφορμή για να δηλώσουμε την αντίθεση μας προς την ύπαρξη και λειτουργία αυτού του κατάπτυστου πάρκου φρίκης.

Δεν ξεχνάμε τα δύο τζάγκουαρ που επίσης σκότωσαν φροντιστές του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου το 2018.

Όταν η ζωή ενός ζώου ορίζεται μόνο από τη χρηστικότητα που μπορεί να έχει για τους ανθρώπους, τότε η δολοφονία τους δικαιολογείται από τους εκμεταλλευτές τους.

Τόποι σαν το Αττικό Πάρκο αποτελούν πάγιες μαρτυρίες του απόλυτου εξευτελισμού της ανθρώπινης διαχείρισης απέναντι στη φύση και είναι μέρη όπου τα ζώα βασανίζονται και θανατώνονται , ενώ αντίθετα ο << νοήμων >> άνθρωπος καταρρακώνεται ηθικά μέσα στο πλαίσιο της βιολογικής αλυσίδας.

Για μια ακόμη δε φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο, ότι τα άγρια ζώα μέσα στα κλουβιά τους ζουν μία αβάσταχτη ζωή, υποφέροντας από άγχος, πλήξη και άλλα σοβαρές διαταραχές που σχετίζονται με τον παρατεταμένο περιορισμό. Είναι ζώα που τα εκμεταλλεύονται πλήρως οικονομικά με πρόφαση την διατήρηση και την αναπαραγωγή τους.

Είναι ζώα καταδικασμένα να βιώνουν ένα συνεχές βασανιστήριο, να υπακούουν σε εντολές , να τους κόβουν τα φτερά για να μην μπορούν να πετάξουν, δελφίνια σε μια δεξαμενή αντί για τον ωκεανό, ερπετά που ζουν μόνιμα μέσα σε γυάλινους σωλήνες αντί για την φύση, ζώα όλα σε μια μόνιμη καταθλιπτική ζωή με μοναδικό σκοπό το κέρδος των επιχειρηματιών.

ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ

https://pfpo.gr/deltio-typou-gia-tin-thanatosi-tou.../