Διέγραψαν τον Κεν Λόουτς

[ ARTI news / Ελλάδα / 15.08.21 ]

 Η σοσιαλδημοκρατία δεν αντέχει ούτε τον ελάχιστο αριστερό λόγο.  Ο νέος πρόεδρος του κόμματος των Εργατικών διέγραψε τον σπουδαίο σκηνοθέτη Κεν Λόουτς. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο 85χρονος σκηνοθέτης, νικητής του Χρυσού Φοίνικα για την ταινία «Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ», ανέφερε: «Η διοίκηση των Εργατικών αποφάσισε τελικά ότι δεν είμαι κατάλληλος να είμαι μέλος του κόμματός τους, καθώς δεν θα αποκηρύξω όσους έχουν ήδη διαγραφεί. Λοιπόν ... είμαι περήφανος που στέκομαι στο πλευρό των καλών φίλων και συντρόφων που έπεσαν θύματα της εκκαθάρισης. Υπάρχει πράγματι ένα κυνήγι μαγισσών ... Ο Στάρμερ και η κλίκα του δεν θα ηγηθούν ποτέ ενός κόμματος του λαού. Εμείς είμαστε πολλοί, αυτοί είναι λίγοι. Αλληλεγγύη».

Ο Κεν Λόουτς, αναφερόμενος πρόσφατα στη μάστιγα του καπιταλισμού, δήλωνε: «Μεγάλωσα τη δεκαετία του '40 και του '50 όταν η συνείδηση των ανθρώπων επέβαλε ότι καθένας έπρεπε να εργάζεται για το κοινό καλό. Αυτό δεν ισχύει πια. Όταν έφτασε η Μ. Θάτσερ και επέβαλε τη νεοφιλελεύθερη συνείδηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε τον εαυτό σας, να σκεφτείτε ότι είστε μόνοι, ότι πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας. Να θεωρήσετε τους άλλους ως ανταγωνιστές, εχθρούς, να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα από αυτούς. Όταν μεγαλώναμε, είμαστε όλοι μαζί, τώρα είναι ο ατομικισμός που επικρατεί. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα.»(Repubblica). Και κατέληγε: «Πιστεύω ότι  μια μέρα θα νικήσουμε. Ο καπιταλισμός, για να επιβιώσει, είναι υποχρεωμένος να αυξάνει όλο και περισσότερο τις δόσεις εκμετάλλευσης, και αυτό θα οδηγήσει στο τέλος του».

Η μεγάλη ήττα της αριστεράς συνέβη σύμφωνα με τον βρετανό σκηνοθέτη κατά τη μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων το 1980. «Χάσαμε από τους δεξιούς και τους σοσιαλδημοκράτες της Δεξιάς. Αν είχαμε κερδίσει, ίσως να είχαμε δώσει τέλος στο νεοφιλελευθερισμό όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά ίσως σε όλη την Ευρώπη», τονίζει μεταξύ άλλων ο Κεν Λόουτς. Οι σοσιαλδημοκράτες της δεξιάς βρέθηκαν και πάλι στην ηγεσία του Εργατικού κόμματος και διέγραψαν τον Κεν Λόουτς…