Δεν υπάρχουν αλλοδαπές και ημεδαπές γυναικοκτονίες

[ ARTI news / Ελλάδα / 06.12.21 ]

«Ένας 40χρονος έπνιξε τη γυναίκα του μετά από καβγά. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ ο άνδρας, αλβανικής καταγωγής, αφού προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη σε βάρος της 36χρονης συζύγου του, κάλεσε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ομολόγησε.», γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών. Η ΕΡΤ αλλά, δυστυχώς, και η Εφημερίδα των Συντακτών αναπαράγουν τα δελτία τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας που επιμένει να κάνει τη διάκριση των εγκλημάτων σε ημεδαπά και αλλοδαπά, δίνοντας "τροφή" στο ρατσισμό και τον εθνικισμό. 

Τη σκυτάλη θα πάρουν οι «εθνικοί πελταστές» στα κοινωνικά δίκτυα! Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αναρτήσεις τους στο τουίτερ:  

«Άλλος ένας αλλοδαπός σκότωσε την γυναίκα του, αλλά το μόνο που νοιάζει κάποιους είναι να γράψουν κάτι που να περιέχει τον νεοεισερχόμενο όρο #γυναικοκτονία. Γιατί δίνουν έμφαση μόνο στο φύλο και όχι π.χ. στην εθνικότητα; Σε τι αποσκοπούν;». Ακόμα, «Μετράει «γυναικοκτονίες» στην χώρα μας η αριστερά και ακούμε για Αλβανούς, Αρμένιους, Σύρους κλπ που μας κουβαλήθηκαν, φέρνοντας μαζί τους και τα ήθη τους σκοτώνοντας τις γυναίκες τους. #γυναικοκτονια». Ή, «Trendαρει πάλι η #γυναικοκτονια και φταίει πάλι η Πατριαρχεία. Φόνος λέει στη Λακωνία αλλά ο δράστης είναι από την ΑΛΒΑΝΊΑ.. Δεν το γράφει κανείς όμως γιατί δεν πρέπει να ακούγεται από πού προέρχονται οι δολοφόνοι.. Βούλγαρος Αλβανός διεμφυλικος αναρχικός....».

Είναι πασιφανές ότι η φαινομενικά «αθώα» διάκριση σε αλλοδαπούς και ημεδαπούς εγκληματίες, που γίνεται από τον κρατικό θεσμό (ΕΛ.ΑΣ.) και αναπαράγεται αυτούσια από τα μίντια(ακόμα και από τα προοδευτικά), δίνει τη δυνατότητα στους φασίστες, τους ρατσιστές και τους σεξιστές να αποκρύπτουν την πραγματική αιτία των γυναικοκτονιών, που είναι η ενδημική σε όλες τις εθνικές κουλτούρες πατριαρχία.