Αράχθειο Θέατρο: Ξεκίνησε το αφιέρωμα στον Γ. Κοτζιούλα

[ ARTI news / Ελλάδα / 08.08.23 ]

Ξεκίνησε χθες Δευτέρα 7 Αυγούστου το Φεστιβάλ του Αράχθειου Θεάτρου στο Παλαιοχώρι Σκούπας Άρτας, που  φέτος είναι  αφιερωμένο στη μνήμη του λογοτέχνη, μεταφραστή, θεατρικού συγγραφέα, αγωνιστή της εθνικής αντίστασης και δημιουργού του «θεάτρου του βουνού» Γιώργου Κοτζιούλα.

Για τον Γιώργο Κοτζιούλα μίλησαν η φιλόλογος Παναγιώτα Λάμπρη και ο συγγραφέας και έφορος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Χρήστος Τούμπουρος καθώς και συγγενής του τιμώμενου.

Ακολούθησε το θεατρικό του έργο του Γ. Κοτζιούλα «Το πρόστιμο του Δασικού» που σκηνοθέτησε η Αννίτα Γκαϊτατζή και ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Αστέρης Αναστασιάδης και Αναστάσης Καραγιάννης.
Ο Γιώργος Κοτζιούλας ίδρυσε την «Λαϊκή Σκηνή», έναν θίασο ερασιτεχνών ηθοποιών- αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης,  που από το 1941 έως το 1945 περιόδευε σε περιοχές της Ελλάδας για να ψυχαγωγεί και να τονώνει το φρόνημα των Ελλήνων…

Το Φεστιβάλ του Αράχθειου Θεάτρου συνεχίζεται με τις εξής παραστάσεις:
–Τρίτη 8 Αυγούστου θα δοθεί η παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

– Τετάρτη 9 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Δυο σταγόνες Κονιάκ», ένα αφηγηματικό έργο που συνοδεύεται από ζωντανή μουσική με κιθάρες, πιάνο και τραγούδι. 
- Πέμπτη 10 Αυγούστου ο Δημήτρης Βερύκιος σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον μονόλογο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής», από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου Αδελφοί Καραμαζώφ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, εμπνεόμενος από το πνεύμα του μεγάλου συγγραφέα και διανοητή.
– Παρασκευή 11 Αυγούστου θα παρουσιαστεί το βραβευμένο έργο του Χρήστου Μπουλώτη «Η Αγάπη του Αλόγου και της Λεύκας»
– Σάββατο 12 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Θεόφιλος» του Θανάση Σκρουμπέλου με τον Θοδωρή Προκοπίου, σε σκηνοθεσία Νίκου Βερλέκη. 
Ώρα ενάρξεως παραστάσεων 21:00
Είσοδος ελεύθερη

ar8ar8ar8ar8ar8ar8ar8