Από τον Κορκονέα στον Λιγνάδη

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 23.02.21 ]

Ο συνήγορος του Λιγνάδη χαρακτήρισε τα θύματα «αναξιόπιστες προσωπικότητες» και «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους»:

Είναι ο ίδιος που ως συνήγορος του δολοφόνου Κορκονέα είπε για το θύμα: Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και οι φίλοι του «δεν είναι σαν τα δικά μας και τα δικά σας» παιδιά, αλλά παιδιά ικανά να διαπράξουν ανθρωποκτονία!

Νομιμοποιείται, άραγε, ένας συνήγορος, προκειμένου να υπερασπιστεί τον πελάτη του, να «σκοτώσει» ηθικά το θύμα; Με ποια κριτήρια κρίνει και διακρίνει τα δικά του από τα άλλα παιδιά, ετούτους και τους άλλους ανθρώπους; Τότε, ο δικηγόρος επιχειρούσε να πείσει ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και οι φίλοι του ήταν… εγκληματίες, και ο αστυνομικός βρίσκονταν σε άμυνα! Τώρα προσπαθεί να πείσει ότι τα θύματα του Λιγνάδη, οι έφηβοι και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, δεν ήταν παρά «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»! Ο συνήγορος στην προσπάθειά του να αθωώσει τον θύτη, δεν διστάζει να «σκοτώσει» και πάλι το θύμα. Το καταδικάζει και πάλι, μέσω της μη αναγνώρισής του ως «κανονικού»(όπως είναι «τα δικά του» παιδιά). Δεν αναγνωρίζει την «ετερότητα», γι' αυτό κάθε αστυνομικός μπορεί να σκοτώνει τον "άλλο", το διαφορετικό και κάθε ψυχοπαθολογικά νάρκισσος να το «ξεσκίζει»!

Θυμάμαι τον συνήγορο του δολοφόνου Μανώλη Κούκουρα που έλεγε για την Ελένη Τοπαλούδη: «Εγώ βιασμό σε αυτή τη δικογραφία δεν είδα… Βιασμό με στηθόδεσμο δε μπορώ να φανταστώ…»! Βιασμός σε γυναίκα δεν νοείται σύμφωνα με τον δικηγόρο! Ο σεξισμός και η φαλλοκρατία στην πιο ακραία εκδοχή τους. 

Σύμφωνα μ’ αυτή τη λογική, μπορούμε να σκοτώνουμε ό,τι δεν αναγνωρίζουμε ως "κανονικό"! Μπορούμε να σκοτώνουμε την Τοπαλούδη, τα προσφυγόπουλα και όλους τους αόρατους -τους σύγχρονους Homo Sacer. Αυτή είναι η ιδεολογία των σύγχρονων «νοικοκυραίων» και των φασιστών, που θα σκοτώσουν τον Ζακ, τον Λουκμάν, τον Παύλο Φύσσα, τα παιδιά που «δεν είναι σαν τα δικά τους». Αυτή είναι η ιδεολογία των «πολιτικών εκφραστών» τους που θα κρεμάσουν στα μανταλάκια τις οροθετικές. Αυτή είναι η ρατσιστική, ξενοφοβική και φασιστική νεοδεξιά που μάχεται για την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία της στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία…