Απεργοί και ΜΑΤ στην COSCO

[ ARTI news / Ελλάδα / 07.02.22 ]

Το σωματείο των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ προκήρυξε για σήμερα 24ωρη προειδοποιητική απεργία με βασικά αιτήματα την υπογραφή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή του νόμου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και επαναπρόσληψη όλων των συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν.

Η ΕΝΕΔΕΠ εξηγεί ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση (ελήφθη κατά τη γενική συνέλευση στις 27 Ιανουαρίου, φωτό) γιατί η εργοδοσία (DPORT-Cosco), μετά από τρεις συναντήσεις με ομάδες διαπραγμάτευσης και από τις δύο πλευρές, το μόνο που έκανε ήταν να κωλυσιεργεί και να αναβάλλει για επόμενη συνάντηση τις προτάσεις της, επικαλούμενη τις μεταξύ τους διαφορές για τη σύμβαση.

Εν τω μεταξύ, την περικύκλωση του λιμανιού του Πειραιά από αμέτρητες αστυνομικές δυνάμεις και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, από τα χαράματα της Δευτέρας 7 Φλεβάρη, με σκοπό την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζόμενων της COSCO που βρίσκονται σε απεργία καταγγέλλουν με αποφάσεις τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Τουρκικών Σπουδών, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Φυσικού, Πληροφορικής, Γεωλογικού, Μαθηματικού, ΠΤΔΕ, ΤΕΑΠΗ, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ και Σ. ΑΣΠΑΙΤΕ του ΠΑΔΑ και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.