#αθωωση_κοσμηματοπωλη

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Ελλάδα / 23.03.22 ]

Το φίδι ξαναβγαίνει από την τρύπα του και διεκδικεί το δικαίωμα να αυτοδικεί και να σκοτώνει ατιμωρητί. Το χάσταγκ #αθωωση_κοσμηματοπωλη διεκδικεί την επιστροφή στο ρωμαϊκό δίκαιο και τον homo sacer, στον ατιμώρητο φόνο.

Οι (ακρο)δεξιοί νοικοκυραίοι διεκδικούν το δικαίωμα να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους δίκην Κου Κλουξ Κλαν και να κόβουν κάθε «Strange Fruit», τον Φύσσα, τον Λουκμάν, τον Ζακ.

Υπερασπίζονται τη ματσίλα, τη μαγκιά, τον ανδρισμό, την ανωτερότητα της φυλής, τον σεξισμό και σκοτώνουν για ψύλλου πήδημα στο όνομα τις τιμής!

Το “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια” ανασύρεται ξανά ως ύστατο ανάχωμα. Το διαδίκτυο οργανώνει το φόβο απέναντι στον άλλο, τον διαφορετικό, τον ομοφυλόφιλο, τον ξένο, τον Ρομά, και δημιουργεί τα χάσταγκς και τα νέα τάγματα εφόδου.

Σ’ αυτές τις συνθήκες η επιβίωση των διαφορετικών παιδιών, των μεταναστών, των αλλόθρησκων και των αλλόφυλων γίνεται "συγκλονιστική".

Σ’ αυτό το έδαφος η πολιτική γίνεται μεταπολιτική. Η κοινωνική συνοχή βασίζεται στο φόβο και ο ολιγαρχικός βοναπαρτισμός γίνεται μια μορφή διακυβέρνησης στα όρια του φασισμού.