«Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι με τον Πούτιν»

[ Γιώργος X. Παπασωτηρίου / Κόσμος / 13.05.22 ]

«Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας», έλεγε ο Τζορτζ Μπους Τζούνιορ κατά τη διάρκεια της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ με πρόσχημα τότε τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν, που όμως αποδείχθηκε (εκ των υστέρων πάντα) ότι ήταν ένα τεράστιο ψέμα. Σήμερα, ισχύει το ίδιο. Όποιος έχει διαφορετική άποψη από τους Αμερικανούς και τη Δύση γενικά είναι «φιλο-Ρώσος»! Ακόμα κι αν πρόκειται για τον Πάπα.

Η τοποθέτηση του Πάπα Φραγκίσκου για την αιτία της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, που αποδίδει ευθύνες και στο ΝΑΤΟ, αντιμετωπίζεται εχθρικά από τη Δύση, ακόμα κι όταν πρόκειται για την Καθολική Πολωνία. Τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανησυχούν για τη στάση του Βατικανού σε σημείο που δύο εβδομαδιαίες εφημερίδες αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδα τους σε αυτήν. Μάλιστα, το Polityka, παρουσιάζει τον Πάπα μέσα σ' ένα "Ζ" – το γράμμα που φέρουν τα ρωσικά τεθωρακισμένα στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Επειδή ο Πάπας τόλμησε να αποδώσει ευθύνες και στο ΝΑΤΟ, παρουσιάζεται ως «φιλο-Ρώσος»!

Σήμερα, το δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας» εξελίχθηκε. Τώρα «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι με τον Πούτιν»!

Κατά τα άλλα, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, ενώ ο ανοιχτός οικονομικός πόλεμος με την Κίνα μόλις άρχισε. Τα εργοστάσια των πολυεθνικών πιέζονται να εγκαταλείψουν τη μεγάλη αυτή χώρα με την πάμφθηνη εργατική δύναμη, με το κόστος να το πληρώνουν οι λαοί μέσω της αύξησης του πληθωρισμού (δες το σημείωμα «Επανασχεδιάζουν την παγκοσμιοποίηση).

Εν τω μεταξύ, οι λαοί αντί να αντιδράσουν έχουν αποπροσανατολιστεί πλήρως. Τα μίντια συσκοτίζουν τη σκέψη και ακυρώνουν κάθε αντίδραση. Μέχρι πότε όμως;