Chile será la tumba del neoliberalismo

[ ARTI news / Κόσμος / 17.05.21 ]

Christina Mavropoulou (FB)

Σε απόλυτο σοκ το χιλιάνικο κατεστημένο και η ολιγαρχία..., οι ανεξάρτητοι και οι λίστες που στηρίζονταν από δυνάμεις της εξέγερσης είναι οι νικητές των εκλογών για τη Συντακτική Συνέλευση.

(Οι τρεις λίστες εκλέγουν τουλάχιστον 101 εκπροσώπους, αποσπώντας τα αναγκαία 2/3 των 155 εδρών). Δηλαδή, οι αγρότες, εργάτες, ιθαγενείς και κυρίως οι νέοι, μαζί με συμμάχους και συνοδοιπόρους της εξέγερσης, με τις διαφωνίες τους και τις διαφορές τους, θα είναι αυτοί που θα γράψουν το νέο Σύνταγμα.

Και είμαι βέβαιη πως ο Βίκτορ Χάρα, η Βιολέτα Πάρα, η Γκλάντις Μαρίν, ο Πάμπλο Νερούδα, ο Νικανορ Πάρα, η Γκαμπριέλ Μιστράλ, ο Σαλβαδόρ Αλιέντε, τραγουδάνε και φωνάζουν μαζί με τους Χιλιάνους:

Chile será la tumba del neoliberalismo! Το είπαν, το εννοούσαν και βήμα βήμα το κάνουν πράξη.

PS: ο δήμαρχος της Ρικολέτα, στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο, ο Daniel Jadue, επανεκλέχτηκε πανηγυρικά και προηγείται και στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ο Jadue, Παλαιστίνιος στην καταγωγή, στέλεχος του ΚΚ Χιλής, ήταν και ο μόνος πολιτικός που όχι μόνο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην φωτιά της εξέγερσης, αλλά και που γινόταν πλήρως αποδεκτός από τους εξεγερμένους.