«Πανηπειρώτικο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού 2018»

[ ARTI news / Ήπειρος / 02.07.18 ]

Το «Πανηπειρώτικο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού 2018», διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, το Σάββατο 7 Ιουλίου, ώρα 21.00', στο κτήμα του Δήμου Ιλίου, στο πάρκο Τρίτση, Λ. Δημοκρατίας και Σπύρου Μουστακλή.

Πρόκειται για ένα αυθεντικό πανηγύρι, με παρασκευή και παροχή ηπειρώτικων εδεσμάτων, με χώρο για χορό χιλιάδων πανηγυριστών και με τεράστιο πάρκινγκ για χιλιάδες αυτοκίνητα. Με κορυφαίους μουσικούς κι ερμηνευτές, καταξιωμένους στον αυθεντικό στίβο της παράδοσης, τα πανηγύρια της Ηπείρου. Προεξάρχει, ανάμεσά τους, ο κορυφαίος ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας, που εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει την παράδοση όσο κανένας άλλος με συνοδοιπόρους στο τραγούδι τον Μάκη Κιάμο και Δημήτρη Καλογήρου. Τους στηρίζει η κομπανία του Γιώργου Δάμου, με τον ίδιο στο κλαρίνο και συνεπίκουρους τον Αντώνη Κακούρη και Σταύρο Λώτση.

 Ηπειρώτικα τραγούδια θα αποδώσουν ακόμη η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ, με μαέστρο τον Βαγγέλη Κώτσου και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, με κυραντζή τον Αλέξανδρο Λαμπρίδη.

Ηπειρώτικους χορούς θα αποδώσει ένα μεγάλο χορευτικό, που αποτελείτε από μέλη των χορευτικών:  Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου, Ομοσπονδία Αποδήμων Μουργκάνας, Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού, Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης, Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών,  Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Γαλατσίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας, Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιά, Αδελφότητα Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου και Σύλλογος Δροπολιτών Βορείου Ηπείρου.