Μονοτμηματική σχολή το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής

[ ARTI news / Ήπειρος / 08.06.18 ]

Το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου χθες το μεσημέρι, κάνει αποδεκτό το αίτημα της Σχολής Καλών Τεχνών περί μη ένταξης του τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ, κάτι που έχει αποφασιστεί εδώ και ένα μήνα περίπου σε συνάντηση του υπουργού με αντιπροσωπεία διδασκόντων της Σχολής Καλών Τεχνών με επικεφαλής τον κοσμήτορα.

Η δήλωση του υπουργού, κατόπιν σχετικής ερώτησης δημοσιογράφου, έχει ως εξής: «Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τους λόγους μιας τέτοιας έντασης. Προ μηνός, σε συνάντησή μου με αντιπροσωπεία διδασκόντων της Σχολής Καλών Τεχνών με επικεφαλής τον κοσμήτορα, καταλήξαμε ότι δεν είναι ώριμη η συμμετοχή του τμήματος Μουσικών Σπουδών στη Σχολή Καλών Τεχνών», σημείωσε.

Αυτό σημαίνει ότι η Σχολή Καλών Τεχνών θα παραμείνει μονοτμηματική, με το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης και εικαστικό προσανατολισμό, σύμφωνα με τις αποφάσεις των οργάνων του πανεπιστημίου, ενώ θα δημιουργηθεί προφανώς μια ακόμη μονοτμηματική Σχολή Μουσικών Σπουδών, προκειμένου να ενταχθεί το τμήμα του ΤΕΙ.