«Μια ζωή Αναγέννηση»

[ ARTI news / Ήπειρος / 31.05.19 ]

Κυκλοφορεί το βιβλίο του ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΤΗ με τίτλο «Μια ζωή Αναγέννηση». Η Ιστορία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αναγέννησης Άρτας αποτυπώνεται σε μια μοναδική έκδοση 450 σελίδων. Με άγνωστες ποδοσφαιρικές ιστορίες, ανέκδοτες φωτογραφίες, αποκλειστικές συνεντεύξεις, σπάνια ντοκουμέντα και ακόμα όλους τους αγώνες από το 1960, αναλυτικά με τις συνθέσεις, τους σκόρερς και άλλα στατιστικά στοιχεία.

Το βιβλίο είναι καρπός πολύχρονης έρευνας σε βιβλιοθήκες και σε αρχεία εφημερίδων. Αντλεί πρωτογενή στοιχεία μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών της εποχής, αλλά και μέσα από απλές συνομιλίες με παλιούς και νεώτερους ποδοσφαιριστές.

Η νοσταλγία των αρτινών φιλάθλων για τις περασμένες δόξες της ιστορικής Αναγέννησης, η ανάγκη για τεκμηρίωση της σκόρπιας ιστορίας της ομάδας της πόλης της Άρτας, αλλά και οι προσωπικές μνήμες του συγγραφέα γέννησαν αυτό το βιβλίο.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο περιέχονται αυθεντικές ιστορίες και άγνωστα περιστατικά που διαδραματίστηκαν μέσα και έξω από τα γήπεδα. Στο δεύτερο μέρος, στο παράρτημα, μπορεί να βρει κανείς αναλυτικά την “αγωνιστική ιστορία” της Αναγέννησης -μέσα από τους αγώνες, τις συνθέσεις, τους σκόρερς και τις βαθμολογίες- που ξεκινάει από την ίδρυση της και φτάνει σχεδόν μέχρι τις μέρες μας.

Μία συλλεκτική έκδοση για κάθε Αρτινό φίλαθλο και όχι μόνο, που θέλει να διαβάσει και να έχει την Ιστορία της Αναγέννησης συγκεντρωμένη σ΄ έναν τόμο.

ΔΙΑΘΕΣΗ: Βιβλιοπωλείο “Η πολυθρόνα του Νίτσε”, Φιλελλήνων 24, τηλ. 26810 77631