Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα

[ ARTI news / Ήπειρος / 13.05.19 ]

Μετά την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Λευκάδα, μεγάλη ήταν η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και στα Γιάννενα. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος μεταξύ άλλων είπε:

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έσπασε τα κοντέρ, το τερμάτησε. Αντί να δεσμευτεί για την 13η σύνταξη που θα φέρουμε για ψήφιση στη Βουλή, δεσμεύτηκε για θέσπιση επταήμερης εργασίας. Αν λέει συμφωνούν οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες, να συνάπτεται επιχειρησιακή σύμβαση που να προβλέπει επταήμερη εργασία αντί για πενθήμερη» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Και αυτό το λέει στο όνομα της προόδου και της συμφωνίας που θα έχουν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι. Έχουμε δει εξάλλου στα χρόνια της κρίσης με ποιο τρόπο επιτυγχάνεται η σύμφωνη γνώμη εργαζομένων και εργοδοτών. Αν ο εργαζόμενος δεν συμφωνεί να δουλεύει ήλιο με ήλιο και χωρίς σχόλες θα απολύεται. Είναι χορηγός μας, δεν έχω αμφιβολία» 

«Αυτό που κρίνεται στις επερχόμενες κάλπες, το Μάη και τον Οκτώβρη, είναι η Ελλάδα της νέας εποχής. Η εικόνα της πατρίδας μας το 2021, στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Θα σηματοδοτήσουν την Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες γιατί το πολιτικό σύστημα που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία επιδιώκει να γυρίσει πίσω. Η πατρίδα που χτίζεται από τις γενιές του τώρα για τις γενιές του αύριο. Εργαστήκαμε σκληρά για να μπορούμε σήμερα να κάνουμε αυτή τη συζήτηση. Στήσαμε ξανά τα απαραίτητα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται η Ελλάδα της νέας εποχής, την κοινωνική δικαιοσύνη, την εργασιακή κανονικότητα, τη δημοσιονομική σταθερότητα, το νέο παραγωγικό μοντέλο».

«Το όραμα μας είναι η δίκαιη ανάπτυξη. Μια Ελλάδα που θα παράγει νέο πλούτο, με αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, απόλυτο σεβασμό στο φυσικό της πλούτο και το περιβάλλον και θα τον αναδιανέμει στους πολλούς.

Μια χώρα που θα βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Όχι στο διαρκή και αλόγιστο δανεισμό που παράγει αφόρητες εξαρτήσεις και καταναγκασμούς. Μια χώρα που θα στηρίζεται στη νέα γενιά της»