Εντός χρονοδιαγράμματος η αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας

[ ARTI news / Ήπειρος / 05.06.18 ]

Η τελευταία συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης για το έργο: «Στερέωση, Αποκατάσταση, Αναστήλωση και Ανάδειξη Γέφυρας Αράχθου στην Πλάκα» υπό την προεδρία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού με αντικείμενο το συντονισμό των ενεργειών όλων των συμβαλλομένων της προγραμματικής σύμβασης για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του έργου.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι εργασίες προχωρούν εντός του χρονοδιαγράμματος. Μέχρι τέλους Ιουνίου θα ολοκληρωθεί και η κατασκευή του κεφαλόδεσμου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων που συμμετείχε στη συνεδρίαση, ανέφερε ότι «Ξεκινά επιτέλους η διαδικασία που θα επιτρέψει να πάρει σάρκα και οστά η αποκατάστασή του γεφυριού, που εδώ και τρία χρόνια, από την κατάρρευσή του, αποτελεί στόχο όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ελπίζουμε η καλή συνεργασία να συνεχιστεί και με την ανάληψη του έργου από τον ανάδοχο και μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο να δούμε ξανά το Γεφύρι της Πλάκας όρθιο. Εμείς, από την πλευρά μας, όπως μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε με όποιον τρόπο μας ζητηθεί, στο επιθυμητό αποτέλεσμα».