Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ΒΙΚΗ

[ ARTI news / Ήπειρος / 18.05.18 ]

Αίτηση πτώχευσης και δήλωση παύσης πληρωμών κατέθεσε η αλλαντοβιομηχανία ΒΙΚΗ, που με χρέος 45 εκατομμυρίων ευρώ ζητά τη λήψη προληπτικών μέτρων προστασίας που θα απαγορεύουν τις ατομικές διώξεις και κάθε διαδικασία, εκκρεμή ή μη, ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης για απαιτήσεις σε βάρος της εταιρείας. Εάν το δικαστήριο, στο οποίο αναμένεται να εκδικασθεί η σχετική αίτηση, την κάνει αποδεκτή, τότε η εταιρεία θα λάβει τρίμηνη παράταση ζωής, διάστημα μέσα στο οποίο θα φανεί εάν υπάρχει κάποια πιθανότητα διάσωσής  ή θα οδηγηθεί οριστικά σε εκκαθάριση.

Με έδρα την Άρτα, η ΒΙΚΗ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ηπείρου, με ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά και μερίδιο 7% – 8% στο σύνολο των παραγόμενων αλλαντικών, ενώ το 2016 ο τζίρος ήταν ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Το 2017 η εταιρεία «έτρεχε» θετικά στο εννεάμηνο, με αύξηση 2% και εκτιμάται ότι το 2017 θα κλείσει με τζίρο ύψους 21 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στην κερδοφορία, τα λειτουργικά αποτελέσματα της ΒΙΚΗ ανέρχονται στα 1,5 εκατ. ευρώ σταθερά (EBITDA) τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 46.000 τμ, με δυναμικότητα 60 τόνων ανά οκτάωρο.

H ΒΙΚΗ ήταν στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος «Πράσινο χοιρινό Κρέας-Green Pork» το οποίο αναφέρεται σε μια νέα μέθοδο παραγωγής χοιρινού κρέατος με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εκτρέφοντας χοίρους με τη χρήση εγχώριων φυσικών πόρων, σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου.