Bullying στο όνομα του Β. Γιακουμάκη

[ Ελένη Κόλια / Ιωάννινα / 20.03.15 ]

Την  προστασία  των σπουδαστών και την  ομαλή λειτουργία της Σχολής,  ζήτησε η νέα Διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων  Αλεξάνδρα Μέγα και εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού προσωπικού και των σπουδαστών που επισκέφθηκαν σήμερα  τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Πέτρο Μοσχοφίδη, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών  μετά και τα χθεσινά επεισόδια.
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας ανέφερε ότι θα ληφθούν  πρωτοβουλίες για τη στήριξη της Σχολής, που είναι μοναδική στην Ελλάδα. «Φαίνεται ότι κάπου εδώ πάει να τελειώσει το πρώτο μέρος του δράματος και να ξεκινήσει το δεύτερο. Τηλεοπτικές δίκες, διαδικτυακές δίκες, διάθεση αυτοδικίας,  δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφυκτικό για τη σχολή.
Ένα περιβάλλον ασφυκτικό για τους σπουδαστές, για νέα παιδιά που ήρθαν στα Γιάννενα για να σπουδάσουν σε μια εξαιρετική σχολή. Ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους και να καταγγείλουμε όλες αυτές τις ενέργειες», τόνισε σε δηλώσεις ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας.
Τόσο η Διευθύντρια, όσο και οι σπουδαστές, στη συζήτηση που είχαν με το Δήμαρχο, περιέγραψαν τις σκηνές φόβου που έζησαν χθες το απόγευμα. «Ήμασταν κλειδωμένοι μέσα στη σχολή και βλέπαμε να σπάζουν την πόρτα και να φωνάζουν δολοφόνοι». «Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναμνηστικές φωτογραφίες που βγάζουμε στη σχολή, φωτογραφίες με φίλους μας και πρόσωπα των οικογενειών μας και στοχοποιούμαστε όλοι», είπαν στο Δήμαρχο –μεταξύ άλλων –οι εκπρόσωποι των σπουδαστών. 
Η Διευθύντρια της Σχολής ζήτησε να προγραμματιστούν συναντήσεις για τη στήριξη των παιδιών με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε ο Δήμαρχος ότι θα προχωρήσει άμεσα. 

«Εμείς με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε δίπλα στη Σχολή και στα παιδιά για να ξεπεράσουν το τεράστιο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί και μας θλίβει όλους. Για να πάμε στην επόμενη μέρα, έχοντας πάντα στο μυαλό μας και τιμώντας τη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Θεωρώ ότι αν ήταν εδώ μαζί μας κι ο Βαγγέλης αυτό που θα ήθελε θα ήταν να υπάρξει μια επόμενη μέρα λαμπρή για τη Σχολή», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.
Επανέλαβε, για μια ακόμη φορά, πως «είμαστε κάθετα αντίθετοι σε διαδηλώσεις που έχουν την έννοια της αυτοδικίας και της τρομοκρατία απέναντι στα παιδιά της Σχολής».
Ο Δήμαρχος κατέληξε λέγοντας πως με τη διοργάνωση μιας συγκλονιστικής συγκέντρωσης πολιτών την Τετάρτη έξω από το Δημαρχείο, «τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η τοπική κοινωνία δείξαμε πως τιμούμε τη μνήμη του Βαγγέλη και τη στάση που πρέπει να έχουμε απέναντι σε φαινόμενα βία και εκφοβισμού, με όλες τους τις μορφές».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα υπογράμμισε ότι το οδυνηρό και θλιβερό συμβάν με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη ερευνάται από τη Δικαιοσύνη η οποία  θα αποκαλύψει την αλήθεια και δεν έχει κανείς άλλος το δικαίωμα να στοχοποιεί τον οποιονδήποτε. 
«Πολύ δε περισσότερο δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα προκαλούν σοβαρότατα προβλήματα στο σύνολο των σπουδαστών, αλλά και στην ίδια τη Σχολή πράξεις εντυπωσιασμού και λαϊκισμού. Η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία» τόνισε χαρακτηριστικά   ζητώντας από όλους να επιδείξουν υπευθυνότητα και να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη Γαλακτοκομική Σχολή και παράλληλα να ολοκληρωθεί η έρευνα από τη Δικαιοσύνη.