Ψήφιση ενίσχυσης Ιόνιου και πανεπιστημίου Ιωαννίνων

[ ARTI news / Ήπειρος / 01.08.18 ]


Την αποδοχή των αιτημάτων των πρυτανικών αρχών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ιόνιου πανεπιστημίου, για την ενίσχυση των δύο ανώτατων αυτών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με προσλήψεις και αύξηση της χρηματοδότησής τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου από το βήμα του Α' Θερινού Τμήματος της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Γαβρόγλου, για το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ζητήσανε και θα δημιουργηθούν 42 νέες θέσεις εργασίας, που θα κατανεμηθούν σε ορίζοντα 3ετίας, και ένα εκατομμύριο ευρώ για την ενίσχυση του εργαστηριακού εξοπλισμού και των υποδομών του, ενώ στο Ιόνιο πανεπιστήμιο θα δοθούν 18 θέσεις και 500.000 ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών του και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο κ. Γαβρόγλου υπεραμύνθηκε εκ νέου της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «ένα πρωτόγνωρο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα που έχει την καθολική σχεδόν συναίνεση όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων».

Ταυτόχρονα, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί συγχώνευσης των ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια και περί μικροκομματικών λογικών, και την κατηγόρησε για έλλειψη προτάσεων και σοβαρών επιχειρημάτων, υποστηρίζοντας ότι διακατέχεται από δογματικές λογικές, αγνοώντας ότι αυτό που γίνεται, είναι μια συζήτηση για το μέλλον των ανώτατων ιδρυμάτων.