Χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν κατά της ξενοφοβίας

[ ARTI news / Κόσμος / 04.09.18 ]

Σε εκδήλωση καταδίκης της ξενοφοβίας, της βίας και της ακροδεξιάς εξελίχθηκε μεγάλη συναυλία στην πόλη Κέμνιτς της Σαξονίας, όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται βίαια επεισόδια, μεταξύ ακροδεξιών και αντιρατσιστών. Οι αρχές της πόλης απαγόρευσαν την παράλληλη διεξαγωγή «αντι-συγκέντρωσης» ακροδεξιών οργανώσεων, προς αποφυγή νέων επεισοδίων, ενώ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας περιφρουρούν την εκδήλωση.

Τα βασικά συνθήματα των τουλάχιστον 50.000 ανθρώπων που παρακολουθούν την αντιρατσιστική συναυλία είναι «Είμαστε περισσότεροι» και «Όποιος έχει αξιοπρέπεια, να αντισταθεί στον δεξιό όχλο».

Οι καλλιτέχνες που συμμετείχουν καταδίκασαν τη βία και την ξενοφοβία, ενώ εξέφρασαν τη στήριξή τους σε όσους αντιστέκονται στην Ακροδεξιά.

«Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι κανείς δεν είναι μόνος του. Το πρόβλημα του δεξιού εξτρεμισμού δεν θα έχει εξαφανιστεί αύριο», δήλωσε ο Φέλιξ Μπρούμερ, του συγκροτήματος Kraftklub.

Από τη δική του πλευρά, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Toten Hosen, Καμπίνο, τόνισε ότι η αποψινή συναυλία δεν έχει να κάνει τόσο με τη μουσική, αλλά με την αλληλεγγύη προς τους κατοίκους του Κέμνιτς που επιμένουν να αγωνίζονται κατά της ξενοφοβίας.