Φασίστες επιτέθηκαν στο σπίτι του Αμίρ

[ ARti news / Ελλάδα / 03.11.17 ]

 

Ο φασισμός είναι εδώ. Ο ρατσισμός είναι εδώ. Η περιπέτεια του μικρού Αμίρ δεν τελείωσε με την «αφαίρεση» της ελληνικής σημαίας από τον διευθυντή του σχολείου και την εύσχημη κάλυψη του τελευταίου από τον σύλλογο γονέων, σειρά είχαν χθες τα τάγματα εφόδου, η τοπική (ή όχι;) Κου Κλουξ Κλαν που επιτέθηκε με πέτρες στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού.

Το δελτίο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρει: « Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στην οικία που διαμένει η οικογένεια 11χρονου Αφγανού, ο οποίος αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

   Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του, στη Δάφνη.

 Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.».

Αυτή η υπόθεση δεν αφορά μόνο την αστυνομία (την αφορά κατά το παραβατικό και εγκληματικό της σκέλος), αφορά πρωτίστως ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, όλους τους δημοκράτες και αντιφασίστες, όλους τους αντιρατσιστές, που πρέπει να απαντήσουν με ειρηνικό πλην μαζικό και αποφασιστικό τρόπο στις προκλήσεις των φασιστών.