Τσίπρας: Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019

[ ARti news / Ελλάδα / 08.11.18 ]

«Αλλάζουν πολλά» με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, πρόκειται για ένα «ιστορικό βήμα προς τα εμπρός» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη, που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, τονίζοντας πως δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να προχωρήσει σε ισόποσες προσλήψεις σε τομείς που υπάρχουν ανάγκες.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόσληψη 10.000 δημόσιων υπαλλήλων το 2020 προσδιορίζοντας την προκήρυξη των θέσεων το 2019.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για αμοιβαία επωφελή συμφωνία και για την Εκκλησία και για το Κράτος, που θα έχει πολλαπλά οφέλη και οικονομικά. Σχολίασε πως μετά από 79 χρόνια επιλύεται μια εκκρεμότητα, που κανείς άλλος δεν κατάφερε να επιλύσει και αποκάλυψε ότι για να γίνει αυτό χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια προεργασίας και συζητήσεων.

Αναθεώρηση Συντάγματος και σκάνδαλα 

Η κουβέντα στη συνέχεια περιστράφηκε γύρω από τις συνταγματικές αλλαγές που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ο στόχος μας δεν είναι να δώσουμε αρμοδιότητες στον ΠτΔ, δεν είναι ώριμο, θέλουμε να μείνουμε στο μοντέλο της προεδρευόμενης δημοκρατίας, όπου οι εξουσίες είναι στο Κοινοβούλιο. Βασική μας σκέψη είναι να αποσυνδέσουμε την εκλογή του ΠτΔ από την κοινοβουλευτική περίοδο», υποστήριξε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα σκάνδαλα που έχουν πλήξει τη χώρα κρίνοντας πως είναι λαϊκή απαίτηση μετά την ύβρι να υπάρχει και η νέμεσις.

Μήνυμα σε Ερντογάν

«Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν και δεν απειλείται από κανέναν», είναι το μήνυμα που έστειλε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Εξαιρετικό» το έργο του Ν. Κοτζιά

Όσον αφορά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ο πρωθυπουργός είπε πως «δεν θυσίασα κανέναν» και πως ο κ. Κοτζιάς «παραιτήθηκε».

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «εξαιρετικό» το έργο του κ. Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών και «εξαιρετική» τη συμβολή του στην πορεία ανάταξης της χώρας.

Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ

Όσον αφορά τις συντάξεις, ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση ματώνει όλα αυτά τα χρόνια για να ενισχύσει τους αδύναμους και να αποκαταστήσει αδικίες και επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

«Η μόνη περίπτωση να μην αποκατασταθεί η αδικία στους συνταξιούχους είναι να εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης στις βουλευτικές εκλογές του 2019, διότι θα εφαρμόσει Ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ και μέτρα ΔΝΤ», επισήμανε.

Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019 και στις βουλευτικές εκλογές.

Εκτίμησε, τέλος, ότι δεν θα υπάρξει θέμα δεδηλωμένης για την κυβέρνηση, καθώς ο κ. Καμμένος έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να στηρίξει πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας.