Τραμπ: Τα μίντια υπηρετούν ειδικά συμφέροντα

[ ARti news / Κόσμος / 17.02.17 ]


Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, χθες, Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο επιτέθηκε για σχεδόν μιάμιση ώρα υπερασπιζόμενος τις πρώτες εβδομάδες της κυβέρνησής του από τις επιθέσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης. "Είμαι εδώ και πάλι για να στείλω το μήνυμά μου άμεσα στον αμερικανικό λαό" δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αρχικά, ανακοίνωσε το διορισμό του A. Acosta ως υπουργού εργασίας και της ανάκλησης του διορισμού του Andrew Puzder, ιδιοκτήτη των ταχυφαγείων CKE, που ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν εγκρινόταν από την Γερουσία.

Ο Acosta, κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Florida International University College στο Μαϊάμι, θεωρείται από τους συναδέλφους του ως ένας ισορροπημένος και συνετός άνθρωπος. Προεδρεύει επίσης στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας του Αιώνα των ΗΠΑ. Εάν ο διορισμός του από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Άνω Βουλής, θα είναι ο πρώτος διορισμός Ισπανόφωνου στην κυβέρνηση Τραμπ.

Επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξαπέλυσε για μία ακόμα φορά δριμύτατη επίθεση εναντίον των παραδοσιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι λειτουργούν σαν «κόμμα της αντιπολίτευσης» και διαδίδουν «ψευδείς πληροφορίες». Αρκετές φορές διέκοψε τους δημοσιογράφους, ρωτώντας τους, ενώ επέκρινε την εφημερίδα New York Times, το BBC ή το CNN, που είναι οι αγαπημένοι του στόχοι.

"Ο Τύπος έχει γίνει τόσο ανέντιμος… που το επίπεδο ανεντιμότητας [των Media] είναι εκτός ελέγχου. " είπε ο Τραμπ. Και συνέχισε λέγοντας ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των μεγάλων πόλεων - "Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες" – «δεν μιλούν για τους ανθρώπους αλλά υπέρ των μεγάλων συμφερόντων και υπέρ όσων επωφελούνται από ένα διάτρητο σύστημα…».

Για Ρωσία: «ψευδείς πληροφορίες για να αντισταθμιστεί η ήττα των Δημοκρατικών»

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις πληροφορίες σχετικά με τις επαφές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας μελών της ομάδας του με τη ρωσική κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Michael Flynn παραιτήθηκε τη Δευτέρα μετά τις πληροφορίες επαφών του με ρώσο πρέσβη στην Ουάσινγκτον στα τέλη Δεκεμβρίου, που αφορούσαν τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.

Όσο για τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής του εκστρατείας, τον Paul Manafort, ο οποίος παραιτήθηκε έντεκα εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου μετά τις αποκαλύψεις ότι είχε συνεργαστεί με την φιλο-ρωσική ουκρανική κυβέρνηση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο Τραμπ είπε πως εκπροσωπούσε το Κίεβο και όχι τη Ρωσία, κι αυτό «όλοι το γνώριζαν».

"Όσο για μένα, εγώ δεν κατέχων τίποτα στη Ρωσία. Δεν έχω δάνεια στη Ρωσία. Δεν έχω καμία συμφωνία στη Ρωσία. Δεν έχω κάνει τίποτα με τη Ρωσία », επέμεινε.

Ο δισεκατομμυριούχος ζήτησε επίσης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να εξετάσει τις «εγκληματική διαρροές» που οδήγησαν στην παραίτηση του κ Flynn. «Οι διαρροές είναι πραγματικές, αλλά οι πληροφορίες είναι ψευδείς», υποστήριξε ο Τραμπ.

Διαμαρτυρήθηκε επίσης για τη διαρροή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεών του με τους ηγέτες του Μεξικού και της Αυστραλίας.

 «Έχω κληρονομήσει μια χαοτική κατάσταση» στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, δήλωσε ο Τραμπ, επικαλούμενος τις θέσεις εργασίας που «φεύγουν από τη χώρα»  για «το Μεξικό και αλλού»!

ΥΣ: Αξίζει να σχολιάσουμε ότι ο Τραμπ αισθάνεται "κληρονόμος" όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά ολόκληρου του κόσμου(εξωτερικό!)