Το 8 1/2 (Otto e mezzo) του Φελίνι στην Άρτα

[ ARti news / Ήπειρος / 10.10.17 ]

Η  4η σεζόν της Κινηματογραφικής Λέσχης Άρτας αρχίζει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 με το κλασικό

8 1/2 (Otto e mezzo,1963) 

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Σενάριο :  Φεντερίκο Φελίνι, Τούλιο Πινέλι, Ενιο Φλαϊάνο, Μπρουνέλο Ρόντι

Πρωταγωνιστές: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ανούκ Αϊμέ, Κλαούντια Καρντινάλε 

Διάρκεια: 138'

 Ενδεικτικά, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τρεις ταινίες  με Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας δύο εκ των οποίων των τελευταίων ετών, ενώ τη συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο έρχεται να συμπληρώσει και μια συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, προσθέτοντας έτσι στη λίστα εκτός από τον γαλλόφωνο κινηματογράφο και ταινίες από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται και φέτος στον Κινηματογράφο «ΠΑΛΛΑΣ» με ελεύθερη είσοδο, ενώ  καθιερώνεται πλέον ως ημέρα προβολών η Κυριακή! Κάθε δεύτερη Κυριακή…

Νέα σεζόν, νέες προσδοκίες, νέες ιδέες και ένα νέο ταξίδι που ξεκινάει αυτή την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στις 16:00, με αφετηρία και πάλι το “ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ”. Πρώτη στάση η Ιταλία του Φεντερίκο Φελίνι και οικοδεσπότες μας ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, η Ανούκ Αϊμέ και η Κλαούντια Καρντινάλε να μας ξεναγούν μέσα από το «8 ½» σε ένα όνειρο που μοιάζει με ζωή, υπό τη μουσική επένδυση του Νίνο Ρότα. Ένα Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, ένα Όσκαρ ενδυματολογίας, διεθνή βραβεία και μία από τις καλύτερες ταινίες ενός σπουδαίου σκηνοθέτη που καθόρισε τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κινηματογράφο, αποτελούν τον ιδανικό συνδυασμό για μια πρεμιέρα αλλιώτικη απ’ τις άλλες!

 Είσοδος Ελεύθερη