Το μήνυμα αλληλεγγύης της ΑΕΛ "απέρριψε" η Super League

[ ARTI news / Ελλάδα / 18.12.16 ]

Παρά την απόφαση της Super League η ομάδα αποφάσισε να κατέβει με τις συγκεκριμένες εμφανίσεις στον αγώνα. Εφόσον αυτό γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, τότε θα υπάρξει πρόστιμο για την ΑΕΛ. 

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην απόφαση της ΑΕΛ, μάλιστα πήγε στον αγώνα και φόρεσε και ο ίδιος τη φανέλα της ομάδας με το μήνυμα για τα προσφυγόπουλα. 

Όπως είναι γνωστό Άκρως πολιτικό» χαρακτήρισε η Super League, επί της ουσίας απορρίπτοντάς το, το μήνυμα αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα που θέλησε να στείλει η ΠΑΕ ΑΕΛ, αποτυπώνοντάς το στις φανέλες των παικτών της ομάδας.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ για την απόρριψη έχει ως εξής:

«Όπως είναι ήδη γνωστό, προκειμένου να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την πλήρη ανεξαρτησία της, η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν υπέκυψε σε ευτελείς οικονομικά προτάσεις για το μέγεθός της, με συνέπεια να παραμείνει χωρίς βασικό χορηγό στη φανέλα της.

Αντ' αυτού αποφάσισε μέσω αυτής να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά έως και ανθρωπιστικά ζητήματα της εποχής μας, αποτυπώνοντας τη φράση «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας».

Δεδομένου ωστόσο του σχετικού κανονισμού, έκανε γνωστή ως όφειλε την πρόθεσή της στην Super League, η οποία απέρριψε προφορικά και εκ προοιμίου την πρόταση, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω μήνυμα ως άκρως πολιτικό!»

Για να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία της ΑΕΛ βρέθηκε στη Λάρισα ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.

Ο κ. Συναδινός είπε ότι  «Η πράξη της Super league είναι ακατανόητη και ιδιαίτερα γραφειοκρατική. Το να στεκόμαστε σε ένα κανονισμό και να τον ερμηνεύουμε κατά το δοκούν, είναι ιδιαίτερα προβληματικό. Πιστεύω πως η Super league θα πρέπει να δει με μεγαλύτερη ευρύτητα και με άλλη οπτική αυτά τα μηνύματα και να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο»

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, τόνισε επίσης πως στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό δεν χωράνε ούτε ρατσιστικές συμπεριφορές ούτε η βία, εξηγώντας πως η UEFA και η FIFA ενισχύουν πρωτοβουλίες αντιρατσιστικές όπως είναι «κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό» κ.α.

«Το σημερινό μήνυμα που στέλνει η ομάδα της ΑΕΛ είναι εξόχως κοινωνικό μήνυμα, πολύ περισσότερο σε μια εποχή που χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους. Η πρωτοβουλία της ΑΕΛ είναι αξιέπαινη και προκαλεί μεγάλη απογοήτευση η άρνηση της super league».