Το Ισραήλ θα επιτρέψει την είσοδο στην Τλάιμπ

[ ARTI news / Κόσμος / 16.08.19 ]

 

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι απαγόρευσε την επίσκεψη της Ρασίντα Τλάιμπ και της Ιλχάν Ομάρ, μια άλλης Αμερικανίδας βουλευτίνας των Δημοκρατικών, λόγω της υποστήριξής τους στο κίνημα μποϊκοτάζ του εβραϊκού κράτους - να σημειωθεί ότι ελάχιστα πριν ο Τραμπ, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας είχε προτρέψει το Ισραήλ να μην επιτρέπει την είσοδο στους «εχθρούς» του.

Ο υπουργός Αριέ Ντερί αποφάσισε σήμερα να επιτρέψει την είσοδο της Τλάιμπ «για μια ανθρωπιστική επίσκεψη στη γιαγιά της». Η Ρασίντα Τλάιμπ «υποσχέθηκε να μην προβάλει την υπόθεση του μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ στη διάρκεια της παραμονής της», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Ρασίντα Τλάιμπ είναι η πρώτη Αμερικανίδα παλαιστινιακής καταγωγής που εξελέγη στο Κογκρέσο. Το ισραηλινό έδαφος είναι η μόνη πύλη εισόδου για τα στην ουσία κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Το ισχυρό κίνημα BDS (αρκτικόλεξο των λέξεων Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις) καλεί σε οικονομικό, πολιτιστικό ή επιστημονικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, έχοντας σημειώσει πολλαπλές επιτυχίες ως τώρα.