Τα θέματα της ημέρας: Ο Τσίπρας στον Πρόεδρο και η ένταση με την Τουρκία

[ ARTI news / Ελλάδα / 10.06.19 ]

Οι εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην κυπριακή ΑΟΖ,  η επιφυλακή της Αθήνας για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, το μήνυμα αποφασιστικότητας από τον Π. Παυλόπουλο, οι δηλώσεις Μητσοτάκη και το «καμπανάκι» Σημίτη και Ντόρας, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και η παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος, τεσσάρων πυλώνων του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και οι προεκλογικές κινήσεις και οι σχεδιασμοί της Νέας Δημοκρατίας,  ενόψει των εθνικών εκλογών, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Στις πρώτες σελίδες προβάλλονται και η ταλαιπωρία από το «λουκέτο» στα διαγνωστικά κέντρα, οι επιπτώσεις από την κατάργηση των αντίμετρων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τα προβλήματα με τις αποδοχές των συνταξιούχων και την προσωπική διαφορά, οι αντιδράσεις για τις δυσλειτουργίες στη διανομή Τύπου, η θεσμική κρίση και τα επεισόδια στην Αλβανία, καθώς και οι εκδηλώσεις για το Athens Pride.

 -Τσίπρας: τι θα πει για το πρόγραμμα 

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μουσικής αναμένεται πάντως να αναδείξει τα θετικά της τετραετίας δίνοντας έμφαση στις αναπτυξιακές πολιτικές που ακολούθησε η κυβέρνηση (απορρόφηση ΕΣΠΑ, πακέτο Γιούνκερ) ενώ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει στα εργασιακά.

Το πρόγραμμα το οποίο έχουν επιμεληθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Αλέξης Χαρίτσης χωρίζεται σε τέσσερις πυλώνες.

– Οικονομία
– Κοινωνικό κράτος
– Νεολαία
– Περιβάλλον

-Fake News για Β. Μακεδονία και σπέκουλαΝΔ

Χρήση του όρου Μακεδονία από επίσημη ιστοσελίδα της Βόρειας Μακεδονίας καταγγέλλει η ΝΔ! Καλή προσπάθεια, όμως η ιστοσελίδα δεν είναι επίσημη, είναι ανενεργή από τον Σεπτέμβρη του 2018 και το domain της λήγει στις 28 Νοεμβρίου του 2019  
-Εμπρησμός αυτοκινήτων Τούρκων διπλωματών στη Θεσσαλονίκη