Η σύμβαση και η επιγραφή στην Ακρόπολη

[ ARTI news / Ελλάδα / 07.04.21 ]

Το υπουργείο Πολιτισμού διέψευσε και χαρακτήρισε fake news την ύπαρξη επιγραφής με το όνομα της υπουργού Λίνας Μενδώνη στην Ακρόπολη. Μόνο που δεν μιλήσαμε για αναρτημένη ταμπέλα, αλλά για συμβατική υποχρέωση ανάρτησης της επιγραφής που θα φέρει το όνομα της υπουργού!

Το ΥΠΠΟ, με άλλα λόγια, δεν διέψευσε την ύπαρξη της σύμβασης δωρεάς με τίτλο "Αναφορά της δωρεάς" και συγκεκριμένα το άρθρο 9, που ορίζει ότι:

"Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του ανελκυστήρα πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης, δίπλα από τη σχετική επιγραφή που αφορά τη χορηγία των Ε.Ε. και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70Χ40 εκατ.), που θα αναφέρει: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη» (Ιούνιος 2020). Η ακριβής θέση και οι ειδικές προδιαγραφές της εν λόγω αναφοράς θα οριστικοποιούνται με υπόδειξη του δωρεοδόχου μετά από προηγούμενη συναίνεση του ιδρύματος".

Αυτό γράφει η σύμβαση (σχετική φωτογραφία). Συνεπώς, η υπαναχώρηση της υπουργού Πολιτισμού μετά την κατακραυγή, αντίκειται στη σύμβαση και σε ό,τι προβλέπει το άρθρο 9! Οπότε, για να υπάρξει θεραπεία της απρέπειας, πρέπει να ακυρωθεί η σύμβαση. Διαφορετικά πρέπει να ξηλωθεί ο φωτισμός και το αναβατόριο(το "τσιμέντο" παραμένει ως μνημείο της σύγχρονης ύβρεως) καθώς δεν τηρείται η συμβατική υποχρέωση!

Διάφορες ιστοσελίδες, που υιοθετούν άκριτα τις ανακοινώσεις των Υπουργείων ή είναι γνωστά μέσα της κυβερνητικής προπαγάνδας, γράφουν για fake news. Θα παρακαλούσαμε τους «φίλους» μας να είναι πιο προσεκτικοί όταν διαβάζουν τα κυβερνητικά ή τα «κομματικά φερέφωνα».