Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το άσυλο

[ ARTI news / Ελλάδα / 08.08.19 ]

Kινητοποιήσεις για το πανεπιστημιακό άσυλο διοργανώνονται σήμερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στα Προπύλαια καλούν σήμερα στις 6 το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι, αριστερές Νεολαίες και πλήθος φορέων και συλλογικοτήτων που διαμαρτύρονται για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και τις αλλαγές που φέρνει στα πανεπιστήμια το διυπουργικό νομοσχέδιο της ΝΔ το οποίο ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι φοιτητές τονίζουν ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «να δώσει ένα σαφές μήνυμα καταστολής των αγώνων του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος και τσακίσματος των συλλογικών μας κατακτήσεων ώστε να προωθήσει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της» δεν θα περάσει. «Θα είμαστε εκεί!».

Στην κινητοποίηση πρόκειται να συμμετάσχουν φοιτητικοί σύλλογοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και συνελεύσεις από τον αναρχικό χώρο.

Στη Θεσσαλονίκη οι φοιτητές θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται από τις 6.30 μ.μ. «Η κατάργησή του ισοδυναμεί με ένα πραγματικά ιστορικό πισωγύρισμα της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής στις πιο μαύρες και αντιδραστικές σελίδες της» αναφέρει στο δικό της κάλεσμα η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη. Καταλήγοντας, καλεί τους νέους να γίνουν «από χαμένη γενιά, η γενιά της εξέγερσης!».