«Συζήτηση στο διαδίκτυο για την εγκληματική επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής»

[ ARTI news / Ελλάδα / 21.02.21 ]

 Η Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής διοργανώνει «Συζήτηση στο διαδίκτυο για την εγκληματική επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής» την Τρίτη 23/2 στις 7 μ.μ.

Η επέκταση της χωματερής στη Φυλή θα ψηφιστεί στην τηλεσυνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 24 Φλεβάρη.

Στη διαδικτυακή συζήτηση θα γίνουν παρεμβάσεις από εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σε δήμους της Αττικής και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το «902.gr».

Σημειώνεται πως μπορείτε να υποβάλετε ερωτήσεις στο e-mail της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (lspa@patt.gov.gr) μέχρι την έναρξη της εκδήλωσης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει να αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη(24 Φλεβάρη) του Περιφερειακού Συμβουλίου και να συζητηθεί σε μονοθεματική (ακόμα και έκτακτη) συνεδρίαση ο νέος ΧΥΤΑ Φυλής.

Κι άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουν ζητήσει να συζητηθεί το θέμα με πιο πρόσφατο το αίτημα της επικεφαλής της παράταξης "Ανυπότακτη Αττική", περιφερειακής συμβούλου, Μαριάννα Τσίχλη, στις 12 Γενάρη, που ζήτησε να συζητηθεί το θέμα της ΜΠΕ ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής. Ο περιφερειάρχης, δεσμεύτηκε ότι σε λιγότερο του ενός μηνός θα έφερνε το θέμα σε μονοθεματική συνεδρίαση.

Να θυμίσουμε ότι έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος (5η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου 4-3-2020) από τη δέσμευση της Διοίκησης, δια στόματος Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ότι θα γινόταν μονοθεματική συνεδρίαση στις 18 Μάρτη του 2020 για τη διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική, που τελικά δεν έγινε λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία Covid-19.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ίσως η πιο σημαντική αρμοδιότητα από αυτές που ασκεί η Περιφέρεια Αττικής. Η Διοίκηση εν μέσω πανδημίας και ολικού lockdown, προσπαθεί να περάσει σαν τον κλέφτη ένα τόσο σοβαρό θέμα σαν μια απλή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Γι' αυτό το λόγο ζητάμε να αποσυρθεί σαν θέμα της ημερήσιας διάταξης και να οριστεί μονοθεματική συνεδρίαση ακόμη και έκτακτη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ώστε να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Αττικής.