Συγκέντρωση αντιφασιστών στον Πειραιά

[ ARti news / Ελλάδα / 06.11.18 ]


"Να κλείσει η χρυσαυγίτικη «σωματείο» - γιάφκα του «Αγ. Νικολάου» στο Πέραμα! - Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι συμμετέχοντες της φασιστικής ενέδρας της 26ης Μάη. - Να αθωωθούν οι αντιφασίστες – θύματα σκευωρίας!»: Αναφέρει η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.), καλώντας σε αντιφασιστική συγκέντρωση, αύριο 7/11, στις 9 π.μ., στα Δικαστήρια Πειραιά. Οι αντιφασίστες καταγγέλλουν τους χρυσαυγίτες και την αστυνομία για την σκευωρία που έστησαν, παρουσιάζοντας τους δράστες ως θύματα.

Τι αναφέρει η ΟΡ.Μ.Α.

«Οι έξι αντιφασίστες-μέλη της ΟΡ.Μ.Α. που δικάζονται είναι θύματα της ναζιστικής ενέδρας που έστησαν οι 3 υπόδικοι ναζί μαζί με τους συνεργάτες τους. Ήδη έχουν αναγνωρισθεί άλλοι τρεις και υπάρχει συμπληρωματική μήνυση καθώς και ένας τέταρτος που κυκλοφορούσε με fullface», τονίζει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της, την οποία παραθέτουμε αυτούσια:

"Την Τετάρτη 7/11 στα Δικαστήρια Πειραιά πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη για τη δολοφονική ενέδρα που έστησε ο τελευταίος χρυσαυγίτικος πυρήνας στο Πέραμα, το «σωματείο Άγιος Νικόλαος» στο Πέραμα.

Στις 26 Μάη, σε μια από τις δεκάδες παρεμβάσεις που έστησε η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού στο Πέραμα, οι τραμπούκοι του «σωματείου», με τις ευλογίες προφανώς της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, έστησαν ενέδρα στους φίλους και μέλη της Οργάνωσης. Εξοπλισμένοι με δεκάδες σιδηρολοστούς επέδραμαν κατά της εξόρμησης που σκοπό είχε τη διανομή της «Αντιφασιστικής Φρουράς» και την προπαγάνδα της διαδήλωσης της 2ας Ιούνη στο κέντρο της Αθήνας που συνδιοργάνωναν η ΟΡΜΑ, η ΟΚΔΕ (Σπάρτακος) και το ΕΕΚ. Μόνο χάρη στην ψύχραιμη και αποφασιστική στάση του κλιμακίου της Οργάνωσης μπόρεσαν από τη μία να προφυλαχθούν τα μέλη και οι φίλοι της ΟΡΜΑ (που συμπεριλάμβαναν ανήλικους μαθητές) και να απωθηθούν οι ναζί μέσα στα γραφεία θα ώστε να μπορέσει το σώμα των συγκεντρωμένων αντιφασιστών να αποχωρήσει με ασφάλεια.

Η Χρυσή Αυγή με συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος προσπάθησαν να στήσουν μια δικαστική σκευωρία ενάντια στους αντιφασίστες, προσπαθώντας να θυματοποιήθουν οι ίδιοι. Ο Λαγός στο αστυνομικό τμήμα έδινε εντολές να απελευθερωθούν σημαντικά στελέχη της ναζιστικής συμμορίας με βεβαρημένο παρελθόν (όπως ο Αποστόλου και ο Μεγαλοοικονόμου). Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το αντιφασιστικό κίνημα δεν άφησε να στηθεί η νέα επιχείρηση τρομοκράτησής του. Με αποφασιστική και μαζική παρουσία έξω από τη ΓΑΔΑ και στις αυτόφωρες διαδικασίες, τσακίστηκε η δικαστική συμπαιγνία ναζί – αστυνομίας – δικαστικών αρχών.

Οι έξι αντιφασιστές που δικάζονται είναι θύματα της ναζιστικής ενέδρας που έστησαν οι 3 υπόδικοι ναζί μαζί με τους συνεργάτες τους. Ήδη έχουν αναγνωρισθεί άλλοι τρεις και υπάρχει συμπληρωματική μήνυση καθώς και ένας τέταρτος που κυκλοφορούσε με fullface.

Σήμερα, αργά αλλά σταθερά το ταξικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα σπάει τους εσωτερικούς μικροκομματικούς ανταγωνισμούς και συσπειρώνεται για να δοθεί ένα αποφασιστικό χτύπημα στους λακέδικους μηχανισμούς που στήνει η εργοδοσία στο Πέραμα και στο Λιμάνι του Πειραιά. Δεκάδες εργατικά σωματεία με σημαντικό στήριγμα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά συντάσσονται με το αντιφασιστικό κίνημα και απαιτούν την παραδειγματική καταδίκη της χρυσαυγίτικης συμμορίας. Αλλά και στις σχολές δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν τον τόνο δηλώνοντας θαρρετά πως η νεολαία παραμένει ακλόνητη στη μάχη ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά.