Στους δρόμους του αγώνα οι εργαζόμενοι στο δρόμο

[ ARTI news / Ελλάδα / 11.04.19 ]

Για την εργοδοτική ασυδοσία σε βάρος των διανομέων (ντελίβερι, κούριερ) οργανώνεται σήμερα διαμαρτυρία των περίπου 20.000 διανομέων της χώρας. Οι συνθήκες εργασίας των διανομέων έγιναν ακόμη χειρότερες, με αποτέλεσμα την πρόκληση όλο και περισσότερων εργατικών ατυχημάτων (πολλά από τα οποία δεν δηλώνονται καν ως τέτοια) που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. 

Τα περιστατικά εργοδοτικής τρομοκρατίας, με πιο χαρακτηριστικό αυτό της επίθεσης στον Μοχάμεντ Κ.Σ., στο Περιστέρι, η οποία έχει πάρει, εκτός από δημοσιότητα, τη δικαστική οδό, είναι πλέον καθημερινά. 

Παράλληλα, το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν οι συλλογικές δράσεις και η προσπάθεια οργάνωσης σε σωματεία, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των διανομέων.

Σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση αυτή, δύο περίπου χρόνια μετά την αντίστοιχη κινητοποίηση, αποτελεί η απεργία που πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 11 Απρίλη, στην Αττική, η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και η μοτοπορεία με αφετηρία το Πεδίον του Άρεως, στις 12 το μεσημέρι μέχρι το υπουργείο Εργασίας.