Στην Πρέβεζα ο Μιχάλης Γκανάς

[ ARti news / Ήπειρος / 17.05.17 ]

Στην Πρέβεζα θα βρίσκεται σήμερα ο Μιχάλης Γκανάς για την παρουσίαση της διασκευής της Οδύσσειας του Ομήρου. Το αναγνωστικό κοινό της πόλης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τον σπουδαίο σύγχρονο ποιητή και να συνομιλήσει μαζί του, σήμερα Τετάρτη, 17 Μαΐου , και ώρα 8 το βράδυ, στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.

Θ μιλήσουν οι φιλόλογοι Μάρη Αράπη και Μαρία Τερζή, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν ο Κοσμάς Μαρκής και ο Σπύρος Μπρίκος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περί Βιβλίου και το βιβλιοπωλείο Κύκλος και θα πλαισιωθεί μουσικά από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας. Μια πολυεπίπεδη διασκευή της «Οδύσσειας» του Μιχάλη Γκανά σε εικονογράφηση του Βασίλη Γρίβα, για μικρούς και μεγάλους, νέους αναγνώστες.

Ο Μιχάλης Γκανάς ξαναγράφει την Οδύσσεια με δικά του λόγια, βάζοντας μέσα στο κείμενο στοιχεία από την πλούσια γλωσσική μας παράδοση.«Ελπίζω να μην τραυμάτισα βαριά ή θανάσιμα το μεγάλο έπος του Ομήρου. Ο ίδιος και το έργο του δεν κινδυνεύουν άλλωστε από μένα, αλλά ο Κωστάκης και ο Κώστας, η Ελένη και η Ελενίτσα, ο Οδυσσέας, η Καλυψώ, ο Αλκίνοος, η Κίρκη πώς θα το πάρουν; Αυτοί εντέλει θα με κρίνουν». «Το ανάγνωσμα απευθύνεται σε παιδιά που ετοιμάζονται να μπουν στην εφηβεία και σε άλλους που έχουν βγει πρόσφατα ή προ πολλού από αυτήν, χωρίς να έχουν διαβάσει ποτέ ολόκληρη την Οδύσσεια» αναφέρει ο δημιουργός.