Στην Κέρκυρα το Αναπτυξιακό Συνέδριο των Ιόνιων Νησιών

[ ARti news / Ήπειρος / 04.12.17 ]

Στην Κέρκυρα αναμένεται την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει του διήμερου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων που θα ξεκινήσει αύριο Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ, με την ομιλία του.

Πρόκειται για το έβδομο στη σειρά Περιφερειακό Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δεκατριών επί συνόλου αντιστοίχων συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Οι εργασίες του Συνεδρίου, που θα γίνει, σε ξενοδοχείο στα Γουβιά, επτά χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Κέρκυρας, θα συμμετέχουν περισσότεροι από είκοσι υπουργοί, υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων.

Ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι: «Υποδομές και Πολιτικές για την Υγεία», «Πολιτικές για την Παιδεία και τον Χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», «Πολιτικές για τη Στήριξη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού», «Τουρισμός, Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνική Οικονομία», «Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση», «Υποδομές, Νησιωτικό Περιβάλλον, Ενέργεια και Δημόσια Περιουσία» και «Αγροτική Ανάπτυξη και την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου».

Η αυλαία του Περιφερειακού Συνεδρίου θα ανοίξει την Τρίτη το μεσημέρι με τον χαιρετισμό του δημάρχου Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζου και την ομιλία του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου που θα κηρύξει και την έναρξη του Συνεδρίου.

Ομιλητές του Περιφερειακού Συνεδρίου Ιονίων νήσων θα είναι στις θεματικές Συνεδρίες θα είναι πάρα πολλοί υπουργοί.

Το διήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης, με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.