Στα δικαστήρια «σέρνει» τον 19χρονο ο Έκτορας Μποτρίνι

[ ARTI news / Ελλάδα / 10.08.19 ]

 Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ της Αφροδίτη Τζιαντζή στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δικαστικά θα κινηθεί ο σεφ Εκτορας Μποτρίνι κατά του 19χρονου μαθητευόμενου μάγειρα που κατήγγειλε απειλές, ύβρεις, σωματική και ψυχολογική κακοποίηση στο εστιατόριο ιδιοκτησίας του πρώτου στην Κέρκυρα.

Όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της Ηλία Πλασκοβίτη, «στην εν λόγω καταγγελία εμπεριέχονται επιπλέον ψευδείς αναφορές σχετικά με τη διεύθυνση της επιχείρησής μας, οι οποίες ως συκοφαντικές και δυσφημιστικές μάς προκαλούν ζημία. Δηλώνουμε ότι για τον λόγο αυτό, θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη».

Επιπλέον αναφέρει ότι θα προσφύγει δικαστικά και για όσους «υιοθετούν και αναπαράγουν άκριτα το περιεχόμενο της καταγγελίας, δίδοντας μάλιστα άλλοτε διαφορετική διάσταση από αυτήν που έχει, με γενικεύσεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, και άλλοτε αλλοιώνοντας την πραγματικότητα, προσπαθώντας να προκαλέσουν συνειρμικές αναφορές με άλλες υποθέσεις ή καταστάσεις, με τρόπο άκρως συκοφαντικό και προσβλητικό, τόσο για την επιχείρησή μας, όσο και για το πρόσωπο του κου Εκτορα Μποτρίνι, στους οποίους προκαλείται ζημία».

Οσο για αυτό καθαυτό το περιστατικό, το οποίο χαρακτηρίζει «διαπληκτισμό», σημειώνει ότι «η πλευρά του καταγγελλόμενου μάγειρα αρνείται και αποκρούει ως αναληθείς τις κατηγορίες που εμπεριέχονται στην καταγγελία, επιφυλασσομένη των δικαιωμάτων της και ιδίως της αστικής και ποινικής καταδίκης του καταγγέλλοντος».

Καταλήγει ότι «η υπόθεση έχει αχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, η οποία θα αποφανθεί στο μέλλον. Η διεύθυνσή μας, με αφορμή το περιστατικό αυτό, το οποίο θα μπορούσε να συμβεί μεταξύ των εργαζομένων οποιασδήποτε επιχείρησης, θα λάβει τα δέοντα μέτρα». Ερώτηση προς τους υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα «τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και εκμετάλλευσης που βιώνουν οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι καταρτιζόμενοι του υπουργείου Τουρισμού που κάνουν πρακτική άσκηση», υπέβαλαν 4 βουλευτές του ΚΚΕ.