Σήμερα η συνάντηση Τσίπρα με Καμμένο

[ ARTI news / Ελλάδα / 11.01.19 ]

Σήμερα θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον της συγκυβέρνησης μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Χθες έλαβε χώρα μία ιδιότυπη διαπραγμάτευση καθώς στελέχη των ΑΝΕΛ προέβαλαν διάφορες εναλλακτικές απόψεις, απαντώντας έμμεσα στις προτάσεις του πρωθυπουργού. Το ζητούμενο λοιπόν της συνάντησης είναι κατά πόσον ο υπουργός Άμυνας θέλει να χρησιμοποιήσει το μοντέλο των Podemos στην Ισπανία, που στηρίζουν την κυβέρνηση χωρίς να μετέχουν σε αυτή ή το μοντέλο με το οποίο συμμετείχε η ΔΗΜΑΡ στον κυβερνητικό συνασπισμό  Σαμαρά – Βενιζέλου, όπου στην κυβέρνηση μετείχαν στελέχη του κόμματος του Φώτη Κουβέλη αλλά όχι ο ίδιος.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Πάνος Καμμένος προσανατολίζεται να ζητήσει την απομάκρυνση όλων των στελεχών του από την κυβέρνηση και την άμεση αντικατάσταση τους. Αμέσως μετά -υποτίθεται- θα δηλώσει ότι οι βουλευτές του μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Στην περίπτωση πάντως που ο Πάνος Καμμένος επιλέξει να μην αποδεχθεί καμία από τις προτεινόμενες λύσεις, τότε όλα δείχνουν ότι θα μείνει χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα αφού θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόνο ο ίδιος και η Μαρία Κόλλια –Τσαρουχά.