Ρατσιστική επίθεση στη Λάρισα

[ ARTI news / Ελλάδα / 12.01.20 ]

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο μέσος του Άρη, Αμπού Μπα, κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Άρη (0-0) στη Λάρισα, για την 18η αγωνιστική της Superleague.

Περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα από μερίδων οπαδών των γηπεδούχων προς τον Γάλλο παίκτη, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά ο αγώνας από τον διαιτητή Δημήτρη Καραντώνη. Ωστόσο, με το που εκτονώθηκε η ένταση, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά παρά την έντονη επιθυμία του Μπα να αποχωρήσει από το γήπεδο. Στο πλευρό του Μπα τάχθηκαν με τις δηλώσεις τους αμέσως μετά τη λήξη του ματς οι Νικολά Ντιγκινί και Λίντσεϊ Ρόουζ.

Ο Γάλλος φορ του Άρη είπε χαρακτηριστικά: “Αυτό που έγινε δεν αντιπροσωπεύει όλους, αλλά είναι ντροπή. Είμαι χρόνια στην Ελλάδα και πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει η ομοσπονδία γι’ αυτό. Ξεκίνησαν ρατσιστικά συνθήματα για έναν συμπαίκτη μας. Ο Μπα ήθελε να φύγει και εμείς τον ενθαρρύναμε. Ο διαιτητής είπε απλά “παίξτε”. Είναι μια μαύρη κηλίδα για την πόλη. Είναι μια μέρα ντροπής”.

Πηγή: Newsit